02 / 05 / 2024

Novotel ve İbis Otelleri Gaziantep'te açıldı

Novotel ve İbis Otelleri Gaziantep'te açıldı

Gaziantep'te yapılan Novotel ve İbis Otelleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıldı



Accor ile Akfen GYO tarafından 21 milyon euroluk yatırımla Gaziantep'te yapılan Novotel ve İbis Otelleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıldı. Şimşek, işsizliğin en büyük sorun olduğunu belirterek, "Bu sorunu özel sektör yatırımıyla aşacağız. Bu bakımdan Hamdi Bey'i tebrik ediyorum" dedi. ACCOR Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu da, 5 yılda 10 oteli faaliyete geçirdiklerini, önümüzdeki 5 yılda da 8 oteli daha faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi. Kadaifçioğlu, elini taşın altına koyarak büyük sorumluluk aldıklarını vurgulayarak, "3 günlüğüne gelmedik. Yatırım aklamaya veya sermayeyi fonlara devretmeye gelmedik. Yılda 1 milyar euro yatırım yapan bir şirketin devamıyız" dedi.
Sabah

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Gaziantep'te 21 milyon Euro'ya otel açtı, 5 yılda 8 tane daha yapacak

Fransız Accor ve Akfen GYO işbirliğinin Gaziantep'te 21 milyon Euro yatırımla hayata geçirdiği Novotel ve İbis otellerini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hizmete açtı.

92 odalı Novotel ve 177 odalı İbis otelleri Gaziantep'in ilk uluslararası oteli olma özelliğini taşıyor. İş amaçlı konaklamalara ev sahipliği yapmayı hedefleyen  oteller, 80 kişiye istihdam sağladı. Accor Otelleri Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, 5 yıllık süre içerisinde 10 oteli faaliyete geçirdiklerini, önümüzdeki 5 yıllık dönemde de 8 oteli daha faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi.  Akfen GYO ile Türkiye'de zincir oluşturmak için 2005 yılında anlaştıklarını hatırlatan Kadaifçioğlu, Akfen GYO ve Accor işbirliğinin dünyanın 3'üncü, Avrupa'nın ise birinci büyük zinciri olduğunu belirtti. Accor'un 90 ülkede 4 bin otel ve 150 bin çalışan ile hizmet verdiğini anlatan Kadaifçioğlu, Türkiye'deki faaliyetlerini şöyle anlattı: "2005-2010 yılları arasında 10 oteli faaliyete geçirdik. Önümüzdeki 5 yıl içinde Adana, İstanbul,  İzmir  ve  Ankara  ile bazı illerde 8 oteli daha faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.  Şu anda bin 769 odaya kavuştuk. Yüzde 100 Türk yatırımcı, yüzde 100 Türk personeli ile bu yatırımları yaptık."Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da, Gaziantep'i bir oteller zinciriyle buluşturdukları belirterek, "Türkiye'nin her ilinde oteller zinciri olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Oteller istihdam ve turizm için önemli

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, otelin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin işsizlik sorununu özel sektör yatırımlarıyla aşacağını belirterek "İşsizliği kalıcı bir şekilde çözebilmenin yolu istihdam yaratacakların önünü açmaktır" dedi. Oteller için Gaziantep'in seçilerek çok doğru bir karar verildiğini ifade eden Şimşek, şunları söyledi: "Gaziantep ve turizm açısından çok büyük bir potansiyele sahip ve bu potansiyele yatırım yapmak gerekir. Aslında burası bir fabrika,  hizmet üretiyor, istihdam yaratıyor, ihracat olayı gerçekleşiyor. Gaziantep'in ve ülkemizin turizm potansiyeli daha da zenginleşiyor."
Hürriyet

Gaziantep'e 21 milyon euro'luk iki otel

Gaziantep'te Akfen GYO-Accor işbirliğiyle kurulan Novotel ve İbis otel, dün açıldı

Açılışa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile çok sayıda davetli katıldı. Akın, Gaziantep'i uluslararası bir oteller zinciriyle buluşturduklarını belirterek, "Novotel ve İbis otellerinin Gaziantep'e kazandırılmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in risk almasının önemli payı bulunuyor" dedi.
Akfen ve Accor'un ortak yatırımları konusunda Accor Otelleri Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu ve Akfen GYO Genel Müdürü Orhan Gündüz bilgi verdi. Gaziantep'e 21 milyon euro'luk yatırım yaptıklarını bildiren Kadaifçioğlu, 5 yılda 10 oteli faaliyete geçirdiklerini, gelecek 5 yıl için 8 otel daha  planladıklarını söyledi. Kadaifçioğlu şunları kaydetti:
"90 ülkede 4 bin otel ve 150 bin çalışanla hizmet veriyoruz. Birkaç gün içerisinde Kayseri'de, önümüzdeki günlerde de Kıbrıs'ta otel açacağız. Önümüzdeki 5 yılda Adana, İstanbul, İzmir ve Ankara ile Anadolu'da 8 oteli faaliyete geçirmeyi planlıyoruz."

'İstihdam için önemli'
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, otelin açılışında yaptığı konuşmada, işsizlik sorununun özel sektör yatırımlarıyla aşılacağını belirterek, "İşsizliği kalıcı şekilde çözmenin yolu istihdam yaratacakların önünü açmaktır" dedi.
Şükrü Andaç / Milliyet


Geri Dön