27 / 04 / 2024

Nüfus artarken ev sahibi olma oranı neden düşüyor?

Nüfus artarken ev sahibi olma oranı neden düşüyor?

Yükselen konut fiyatları, kötüleşen yaşam koşulları nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Ekonomist İris Cibre son 17 yılda ev sahipliği oranının yüzde 56.1’e düştüğünü belirterek, konutların tek elde toplandığını söyledi.



 

Yükselen konut fiyatları, kötüleşen yaşam koşulları nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Endeksa’nın açıkladığı Şubat 2024  rakamlarına göre Türkiye genelinde son bir yılda konut satış fiyatları yüzde 63 arttı. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin 111 TL, metrekare bazında değer ise 24 bin 581 TL’ye yükseldi.

Ekonomist İris Cibre, https://twitter.com/iriscibre X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son 17 senede nüfusun ev sahipliği oranının yüzde 61’den yüzde 56,1’e düştüğünü belirterek “Neden” diye sorarak cevabını da kendisi şöyle verdi:

“Nüfus artarken, ev almak, yeni evli çiftler, tecrübeli aileler için artık mümkün değil Konutlar, tek ellerde toplanırken, toplum aynı oranda kiracı olarak devam ediyor hayatına, Mülksüzleştirme projesi gibi..”

İŞTE İRİS CİBRE’NİN O PAYLAŞIMI VE GELEN YORUMLAR!

Gayrimenkulde alırken kazanma dönemi başladı

Konut sektöründe küresel talep artıyor! Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları cazip hale geldi! 

Kira geliri elde edenler hemen bakın! Kira geliri nasıl hesaplanır, nasıl beyan edilir 2024?

 


Geri Dön