04 / 05 / 2024

Nuri Tuna kimdir?

Nuri Tuna kimdir?

Tuna Mobilya’dan sonra Tuna Yapı ile inşaat sektörüne giren Tuna Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Tuna kimdir? Nuri Tuna inşaat sektörüne ne zaman girdi?



Nuri Tuna kimdir?

Nuri Tuna, 1965 yılı Malatya/Arapkir doğumlu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Nuri Tuna bugün;Tuna Mobilya’dan sonra Tuna Yapı ile inşaat sektörüne giren işadamıdır. 


İş yaşamında ağırlıkla ofis mobilyaları sektöründe faaliyet gösteren Tuna Ev Ofis Mobilyaları’nın yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyor. 


Ofis mobilyaları alanında yaklaşık 1.5 milyar dolarlık sektörün üç büyük oyuncusu arasında yer alan Tuna Ev Ofis’in fabrikası Silivri’de. Tuna’nın en iyi müşterileri arasında bankalar bulunuyor. Türkiye’deki banka şubelerinin yüzde 80’inde ürettiği koltuklar kullanıyor. 


Nuri Tuna, babası Turan Tuna’nın iş hayatındaki yükünü iki kız kardeşiyle birlikte paylaşıyor...


Nuri Tuna, Fenerbahçe’de iki dönem yöneticilik yaptı. Eşi ve üniversite çağına gelen kızı Galatasaraylı. 7 yaşındaki ikiz oğulları ise Fenerli. Oğullarıyla birlikte sık sık Fenerbahçe’nin maçlarına giden Tuna, “Oğullarım artık maçı açık tribünde seyretmek istiyor. Oranın heyecanını anlayacak yaşa geldiler” diyor. 


Nuri Tuna, Türk futbolunun son yıllardaki gelişiminden memnun: “Türk futbolu ve Fenerbahçe istikrarlı bir süreçte büyüdü. O süreçte altyapılar toparlandı. Türk futbolunda bir yenilenme süreci var. Fenerbahçe ise her zaman gönlümüzün şampiyonu!”   


Nuri Tuna, üç dönemdir Tanıl Küçük yönetiminde etkin görevler üstleniyor. İSO’nun İstanbul sanayisinin temsili anlamında önemli bir görev üstlendiğini hatırlatan Tuna, Türkiye ekonomisinin artık dış konjonktüre daha bağlı olduğunun altını çiziyor. Seçim yılı olmasına rağmen seçim ekonomisi uygulanmasını beklemeyen Tuna, “Sanayici ve vatandaş geçmişteki deneyimlerle seçim ekonomisinin yaratacağı sıkıntıları öğrendi. Seçim ekonomisi kısa vadede fayda sağlıyor gibi görünse de uzun vadede dezavantaj getiriyor. Bunu da kimse istemiyor” diyor 


Türkiye genelinde odalar ve ticaret borsalarında bu sonbahardan itibaren seçim maratonu başlayacak. Bu seçimler 2013’te yapılacak TOBB Başkanlığı seçimi için de belirleyici olacak. 


Seçim yapılacak odalardan biri olan İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) da seçim için adımlar atılmaya başlandı. İSO Başkanı Tanıl Küçük, TOBB Kanunu gereği iki dönem üstü üste başkanlık yaptığı için bu yıl aday olamayacak. Küçük’ün boşaltacağı başkanlık koltuğuna ise halen birinci başkan yardımcısı olan Nuri Tunalı’nın aday olduğu Nisan 2012’de konuşuluyordu. Mevcut Yönetim de kendisini destekleyecek.




Tuna Grup, yeni mağazalarla büyümeyi hedefliyor!



Geri Dön