15 / 05 / 2024

Nursi Çeleğen Ekinözü'ndeki yatırımları anlattı!

Nursi Çeleğen Ekinözü'ndeki yatırımları anlattı!

İller Bankası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlileri, Ekinözü Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi almak amacıyla İçmeler bölgesinde incelemelerde bulundu.



Göreve geldiği günden beri, ilçede sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda bir değişim çabası içerisine giren Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, bu çerçevede İller Bankası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlilerini ağırladı. Heyette İller Bankası Peyzaj Mimarı Eser Çakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı Elektrik Mühendisi Haydar Kutlay ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Elektrik Teknisyeni Fatih Yılmaz yer aldı.


İller Bankası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlilerine ziyarette özellikle İçmeler’in turizm ve sağlık potansiyeli hakkında bilgiler aktaran Çeleğen, bölgeye bakanlık ve İller Bankası nezdinde yapılacak yatırımların Ekinözü’nün geleceği adına çok önemli olduğuna vurgu yaptı.


Ekinözü Belediyesi olarak ilçenin daha ileriye gitmesi için kamu kurum ve kuruluşları ile güç birliği içerisinde çalışmaya özen gösterdiklerini kaydeden Başkan Çeleğen, “Ekinözü’müzün geleceği için göreve geldiğimiz ilk günden beri çalışmalarımız sürüyor. Ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda bir değişim içerisindeyiz. Hemşerilerimizin yaşamını kolaylaştırma adına hazırladığımız projelerin hayata geçirilmesi noktasında birçok kurum ve kuruluşumuzla ortak çalışma yürütüyoruz. Yetkililerimizi ilçemize davet ediyor, projelerimizi yerinde anlatıyoruz” dedi.


Başkan Çeleğen, “Elbette ki yapılacak çok şey var. Bir yandan alt ve üstyapı hizmetlerini yapıp hemşerilerimizin yaşam standardını yükseltirken diğer yandan da kültürel ve sosyal hayatta ihtiyaç duyduğumuz Kültür Evi gibi projeler hazırlıyoruz. İlçemizin en önemli gelir kaynaklarından biri olan ve sağlık turizmi noktasında her yıl on binlerce insanı ağırlayan İçmeler için tanıtım ve tesisleşme noktasında adımlar atmamız gerekiyor. Bu ve diğer projelerle ilgili bilgi aktarmak üzere İller Bankası Peyzaj Mimarı Eser Çakır hanımefendi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Elektrik Mühendisi Haydar Kutlay ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Elektrik Teknisyeni Fatih Yılmaz Bey’ler ilçemize geldiler. Kendilerine ilçemizin potansiyelini ve hayata geçirmek istediğimiz projelerimizle ilgili detaylı bilgiler aktardık.


İnşallah, girişimlerimiz olumlu sonuçlandığında İçmeler’imizin ülke çapında tanınırlığını arttıracağız. İlçemiz, bir Kültür Evi’ne kavuşacak inşallah. İller Bankası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerimize bizleri kırmayarak ilçemizi ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön