29 / 04 / 2024

O belediyeden mükemmel hamle! Vatandaşın kesesini birileri düşünmeliydi

O belediyeden mükemmel hamle! Vatandaşın kesesini birileri düşünmeliydi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehrin alt yapısı mukavemetli bölgelerindeki belediye arazilerine kar payı gözetmeden uygun ücret ve ödeme kolaylığıyla konut inşa edeceklerini ifade etti.



"Zemin sağlam bölge" ifadesi, yapıların inşa edileceği zeminin sağlam ve güvenli olduğu bölgeleri ifade eder. Bu bölgeler, yapıların stabilite ve dayanıklılık açısından en uygun şekilde inşa edilebileceği yerlerdir. Zemin sağlam bölge, yapısal mühendislik açısından önemlidir çünkü yapıların güvenliğini sağlamak için doğru zemin etüdü ve inşa teknikleri kullanılması gerekmektedir.

O belediyeden mükemmel hamle! Vatandaşın kesesini birileri düşünmeliydi
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya'nın deprem bölgesinde olması sebebiyle hazırlığın en kuvetli şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Yüce, en ağır hasara depremin değil depreme hazır olmayan inşaaların neden olduğuna dikkati çekerek bu alanda büyük titizlikle çalıştıklarını ifade etti.

Yatay mimari ve kentsel dönüşüm sahasında belediye şirketi Konut AŞ vesilesi ile tarihi adım attıklarını söyleyen Yüce, yerleşimi, zelzeleye uygun güçlü zeminlerde yoğunlaştıracaklarını ifade etti. Yüce, eğitim merkezinde yangın söndürme, dumanlı alandan kaçış, sanal gerçekli deprem, sıvılaşma, fay kırılım eğitimleri gibi simülasyonların yer alacağını söyleyerek afet halinde çalışacak eğitimli insanlar yetiştireceklerini söyledi.

 


Geri Dön