30 / 06 / 2024

O bölgede villalar rekor kırıyor! 10 milyon TL'ye 1 hafta tatil yapılır mı? 

O bölgede villalar rekor kırıyor! 10 milyon TL'ye 1 hafta tatil yapılır mı? 

Bodrum’da ailece 1 hafta tatil 100 bin lirayı geçerken, öte yandan ise bazı lüks otellerde 1 milyon lirayı buluyor. Villalarda ise 10 milyon liralık faturalar bile çıkabiliyor.



Turizmde hareketliliğin startı Kurban Bayramı tatili ile beraber verilirken, seyahat planları yapanlar ünlü turizm merkezlerinde dudak uçuklatan fiyatlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar.Özellikle Bodrum'da fiyatlar zirve yapıyor.

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Bir ailenin bir hafta tatili 100 bin liranın üstüne çıkarken, bazı süper lüks otellerde 1 milyon lirayı buluyor. Kiralık evler için istenen fiyat günlük 2 bin 500, haftalık 17 bin 500 liraya kadar çıkarken, konut sitelerindeki villalarda günlük 1 milyon, haftalık 7 milyon liraya varan fiyatlarla tatil yapılabiliyor. Bazı oteller de villalarıyla zengin tatilcilere kapılarını açıyor. Temmuz ya da Ağustos'ta 1 hafta oda+kahvaltı villa tatiline 10 milyon 80 bin lira isteyen otel bile bulunuyor.

O bölgede villalar rekor kırıyor! 10 milyon TL ye 1 hafta tatil yapılır mı? 

YÜKSEK SEZON FARKI 

Buna göre günlük fiyat 1.4 milyon lirayı aşıyor. 2 kişi de kalsa 4 kişilik aile de kalsa aynı fiyat isteniyor. Tatilcilere sunulan fiyatlar seçilen tarihe göre de değişiklik gösteriyor. Yetkililer, hem otel fiyatlarında hem de ev ve villalarda fiyatların yüksek sezon denilen Temmuz ve Ağustos aylarında zirve yaptığının altını çiziyor.

Fiyat yelpazesinin çok geniş olduğunu, her bütçeye göre tatil imkanı bulunduğunu belirten yetkililer ise şunları kaydediyor: "İnsanların ödedikleri para karşılığında ne hizmet beklediklerine göre fiyatlar değişiyor. Yazlıklarda standart 2+1 konaklamayla, kendine özel yüzme havuzu olan, denize sıfır olan veya büyük bir tesisin içerisindeki villa fiyatları arasında çok fark var. Otellere erken rezervasyon yapılırken, ev ve villalarda genelde son dakika rezervasyonları yapılıyor."

İzmir'de inşa edilen kaçak villaların hikayesi şaşırttı! Tavuk kümeslerini güçlendirme adı altında lüks villa yapmışlar!

La Perla Koru'da 25 milyon TL'ye 5+1 villa! Teslimler 3 ay sonra! 

İstanbul'da 7+2 havuzlu villa mı, Ankara'da 5+1 penthouse mu? İşte iki ilin en pahalı satılık konutları!

Bodrum'da kiralar yüzde 70 arttı! Günübirlik kiralar 1 milyon TL'yi buldu!


Geri Dön