27 / 04 / 2024

O ilde 3 arazi ve 2 arsa satılacak! 24 ay taksit ve peşine yüzde 20 indirim!

O ilde 3 arazi ve 2 arsa satılacak! 24 ay taksit ve peşine yüzde 20 indirim!

Bitlis’te 24 ay taksit ve peşine yüzde 20 indirim fırsatıyla 3 arazi ve 2 arsa satılacak. Açık teklif usulüyle satılacak taşınmazların ihalesi 21 Kasım’da düzenlenecek.



Bitlis Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Bitlis merkezde yüzde 20 indirim fırsatıyla 3 arazi ve 2 arsa satılacak. Söz konusu taşınmazlar 21 Kasım 2023 Salı günü 09.30-11.30 saatleri arasında düzenlenecek ihaleyle satılacak.

Hüsrevpaşa ve Beşminare mahalleleri ile Papşin (Yumurtatepe) köyünde bulunan taşınmazların yüzölçümünün 780,51 metrekare ile 4 bin 295 metrekare, ada numaralarının 129 ile 1435 ve parsel numaralarının ise 2 ile 103 arasında değiştiği öğrenildi.

Taşınmazların dördünün tarımsal amaçlı kullanılmadığı ve birinin de boş olduğu açıklandı. Aynı zamanda, satış bedeli üzerinden işlem bedeli olarak döner sermaye bedelinin tahsil edileceği belirtildi.

O ilde 3 arazi ve 2 arsa satılacak! 24 ay taksit ve peşine yüzde 20 indirim!

İHALE DETAYLARI

İlgili taşınmazların geçici teminat bedelinin 182 bin 750 TL ile 902 bin 750 TL ve tahmini satış bedelinin ise 880 bin TL ile 3 milyon 611 bin TL arasında değiştiği duyuruldu.

BİTLİS ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ  MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZ MAL SATIŞ İLANI SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZIN
 

 

1- ) Yukarıda özellikleri ve tahmini satış bedelleri yazılı Hazineye ait 5 adet taşınmazın satış ihalesi hizasında belirtilen tarih ve saatte 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 inci maddesine göre AÇIK TEKLİF USULÜ ile Bitlis Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde (Milli Emlak Müdürlüğü) (Hüsrevpaşa Mahallesi Ahmet Eren Bulvarı No:80 Merkez/ Bitlis) oluşturulacak Komisyonca Milli Emlak Müdürünün odasında yapılacaktır.

2- İhalelere iştirak etmek isteyenlerin;
a) Geçici teminatı yatırmaları; (Geçici teminat olarak kabul edilecek değerler;

a)Tedavüldeki Türk Parası,

b) Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları, (Ayrıca düzenlenecek teminat mektuplarında daha önce ilgili banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterilmesi zorunludur.)  

c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler,

d) Taşınmaz satış ihalelerinde, dışarda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz), İhaleye katılmak isteyen “İstekliler” tarafından geçici teminat bedeli, ihale ilan metninde taşınmazın belirtilen dosya numarası veya ada parsel numarası, açıklama kısmında belirtilmek kaydıyla Bitlis Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznesine bizzat yatırılacağı gibi Hazinenin Ziraat Bankasındaki TR**********************39 no.lu iban numarasına da yatırılabilir. 


b) Yasal yerleşim yeri sahibi olduğuna ilişkin belge,

c) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin de vergi kimlik numarasını gösterir belge.

d)Tebligat için Türkiye' de adresini  gösterir yazılı beyanı (örneği  İdaremizden temin edilebilir.)

e) Tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, Özel hukuk tüzel kişilerinin, İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret ve sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi ihale saatine kadar vermeleri; Kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsili yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri gerekmektedir.

3- İhale ile ilgili Şartname mesai saatleri içerisinde Bitlis Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir.  

4-Hazine taşınmaz mallarının satışı her türlü  vergi, resim ve harçlardan muaftır. Ayrıca satış tarihinden itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisine tabi değildir.

5-Satılacak taşınmaz mallar için istenilmesi halinde alıcılar tarafından ihale bedeli defaten ödenebileceği gibi, 4706 sayılı Kanunun 4916 sayılı Kanunla değişik 5 inci maddesi ile Bakanlığımızın 313 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliğinde belirtilen taksitlendirme limitlerine göre taksit süresi ve sayısı belirlenerek ¼’ü peşin geri kalan kısmı ise en fazla 2 yıl olmak üzere kanuni faiz uygulanmak suretiyle eşit taksitler halinde ödenebilir, ayrıca satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde ise satış bedeline % 20 indirim uygulanacaktır.

6-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Yönetmeliğine istinaden satış işlemlerinde satış bedeli üzerinden işlem bedeli olarak; 5 Milyon TL' ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5 Milyon TL' den 10 Milyon TL' ye kadar kısmı için %0,5 (binde beş), 10 Milyon TL' yi aşan kısmı için % 0,25 (on binde yirmi beş) oranında Döner Sermaye bedeli tahsil edilecektir.

7-Postayla yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce Komisyona ulaştırılması şarttır. 
Postada  meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare ve Komisyonca  herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecektir.

8- İhale Komisyonu gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. 
Ayrıca, ihale ile ilgili bilgiler http://www.milliemlak.gov.tr ve  https://bitlis.csb.gov.tr/  adreslerinden de  öğrenilebilir.

Telefon : (0434) 226 68 12 İLAN OLUNUR

10 soruda kentsel dönüşüm yasası! İşte tüm merak edilenler...

İnşaat fırsatçılarına tam 10 kat ceza! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz uyardı!

SON DAKİKA! Hatay’da 4.9 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!


Geri Dön