28 / 04 / 2024

O ilde fabrikaların yoğunluğundan arsa kalmadı! Fabrika kurmak isteyen yatırımcılar sırada bekliyor!

O ilde fabrikaların yoğunluğundan arsa kalmadı! Fabrika kurmak isteyen yatırımcılar sırada bekliyor!

Önemli üretim merkezlerinden biri olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) fabrika yatırımı yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı arsa tahsisi bekliyor.



Yaklaşık 22 milyon metrekare alanda bin 500 fabrikanın faaliyet gösterdiği Kayseri OSB'de yeni yatırım yapmak ya da faaliyet alanlarını genişletmek isteyen girişimciler, bölgede arsa bulamıyor.

100 BİN İŞÇİ İSTİHDAM EDİYOR!

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, 1973 yılında kurulan OSB'de şu anda 100 bin civarında işçinin istihdam ettiğini açıkladı. 

Kentin önemli bir sanayi kültürü olduğunu belirten Yalçın, bölgede  ana üretim sektörlerinden birincisinin mobilya, ikincisinin çelik kapı, üçüncüsünğn ise elektrikli ev aletleri olduğunu belirtti.

Sanayi kenti olmasından dolayı Kayseri'nin ihracatı ithalatının iki katına çıktığını söyleyen  Mehmet Yalçın, bölgeye ilginin halen devam ettiğini açıkladı.

YATIRIMCILAR SIRAYA GİRDİ!

Yalçın, yatırımcıların ilgisinin halen devam ettiğini fakat arsa kalmadığı için taleplerine cevap veremediklerini dile getirdi. 

Bölgede yeni yatırım yapılacak yerin olmadığını söyleyen Yalçın ''Sanayicilerimize arsa tahsisi yapmak konusunda zorlanıyoruz. Arsamız yok, sınırlarımız doldu. 90 sanayicimiz fabrika yapmak için bizden arsa bekliyor. Kendileri sabırsızlıkla arsa talep ediyor. Bizler de OSB yönetim kurulu ve başkanı olarak gayret gösteriyoruz." dedi.

O ilde fabrikaların yoğunluğundan arsa kalmadı! Fabrika kurmak isteyen yatırımcılar sırada bekliyor!
FABRİKA KİRALARINDA FAHİŞ ARTIŞ YAŞANDI!

İlgili kurumlardan arsa tahsisi konusunda destek beklediklerini dile getiren Yalçın, arsa sıkıntısı nedeniyle mevcut fabrika kiralarında fahiş artışlar yaşandığının altını çizdi. 

Bu durumun üreticiyi sıkıntıya soktuğuna değinen Yalçın, "Arsa tahsisi olmadığı, yeni arsalar açılmadığı sürece kira fiyatları yükselecektir. Bu da otomatikman sanayicimize, üretime, istihdama, ihracata ket vurmaktadır. OSB yönetimi olarak arsa tahsisi yapılarak bu fiyatlardaki köpüğün gitmesini istiyoruz."  dedi. 

O ilde yüzde 20 indirimle arsa ve arazi sahibi olabilirsiniz! İhale 21 Kasım'da! 

TOKİ, İzmir'de denize sıfır arsa satacak! Satışlardan 1 milyar 115 milyon 236 bin TL getiri bekleniyor!
Mardin Derik'te 243 bin TL'den başlayan fiyatlarla 4 arsa satılıyor!

Geri Dön