29 / 06 / 2024

O ilde gayrimenkulü olana talih kuşu kondu! Arsa fiyatları 33, konut fiyatları 10 kat arttı!

O ilde gayrimenkulü olana talih kuşu kondu! Arsa fiyatları 33, konut fiyatları 10 kat arttı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO)  gayrimenkul sektör temsilcilerini buluşturan 54’üncü Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektör Analiz toplantısında konut ve arsa fiyatları masaya yatırıldı.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO)  gayrimenkul sektör temsilcilerini buluşturan 54’üncü Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektör Analiz toplantısında Bursa'nın Nilüfer ilçesinin nüfusu 30 yılda 10 kata yakın büyüyerek 550 bine ulaştığı kaydedilirken, bu durumun konut ve arsa fiyatlarına etkisi değerlendirildi.

SATILIK KONUT METREKARE FİYATI 10 KART KARTTI!

Bursahakimiyet'te yer alan habere göre; Bursa’da satılık konut metrekare birim fiyatı 2019 yılının Ocak ayından bu yılın Nisan ayına kadar geçen yaklaşık 5 yıllık dönemde yüzde bin 23, yani on kat arttı. Satılık konut metrekare birim fiyatı, son 2 yılda yüzde 250, son 1 yılda ise yüzde 55 artışla 22 bin 272 lira oldu.

Bursa’da konut imarlı arsa metrekare birim fiyatı ise  son 5 yılda yüzde 760, son iki yılda yüzde 298, son bir yılda ise yüzde 80 arttı. Kentte arazi, bağ, bahçe ve tarla metrekare birim fiyatı ise son 5 yılda yüzde bin 162, son 2 yılda yüzde 440, son bir yılda ise yüzde 111 arttı.

ARSA FİYATLARI YÜZDE 33 ARTTI!

Bursa’da arsa fiyatlarının enflasyondan çok daha yüksek düzeyde arttığına dikkat çeken gayrimenkul temsilcileri, kentin konut üretimi ve yeni sanayi yatırımları ihtiyacının had safhaya çıktığını söylediler. 

Bursa’da gerek konut, gerekse de konut dışı gayrimenkullerde ciddi bir ihtiyacın ortaya çıktığını belirten İsmail Duyar’a göre, konut için yeni imar alanları açılmaması nedeniyle hem vatandaş konuta ulaşamıyor hem de yeni inşaat projeleri hayata geçirilemiyor.

Aynı durum sanayi arsaları içinde geçerli. Sanayicinin ucuz, ulaşılabilir ve rekabetçiliğini destekleyecek alanlara ihtiyacı var. Ancak mevcut şartlar sebebiyle sanayici, elindeki parayı arsa ve binaya harcamak zorunda kalıyor. 

10 yılda en çok artış 33,98 kat artışla Nilüfer’de gerçekleşirken, İnegöl’de 27, Yıldırım’da ise 28 kat artış görüldü. Konut, arsa ve arazinin Türk halkının gözünde hala en önemli yatırım aracı olarak görüldüğünü ifade eden Duyar, son aylardaki gerilemenin faizlerin yükselmesinden kaynaklandığını dile getirdi.

İki şehirde satılık 6 arsa! Belediyeler peş peşe duyurdu!

Milli Emlak, 40 adet arsa ve araziyi taksitle satıyor! 18 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Geri Dön