19 / 07 / 2024

O ilde hem KDV'den muaf hem de imarlı iki arsa satılacak! Bu tarihi kaçırmayın!

O ilde hem KDV'den muaf hem de imarlı iki arsa satılacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Bingöl Belediye Başkanlığı, Bingöl Merkez Kültür Mahallesi'nde yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar KDV'den muaf.




TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
Bingöl Belediye Başkanlığından:

Mülkiyeti Belediyemize ait olup, aşağıda tapu kayıtları yazılı bulunan taşınmaz ve üzerindeki yapı, 2886 sayılı Kanunun 35/a maddesine göre Kapalı Zarf usulü ile taşınmazların, satış ihalesi yapılacaktır.

O ilde hem KDV den muaf hem de imarlı iki arsa satılacak! Bu tarihi kaçırmayın!

1- Yukarıda Ada, Parsel bilgileri ve taşınmazların metrekaresi muhammen satış bedeli, %3 Geçici Teminatı, ihalenin yapılacağı tarih ve saati ile ihalenin yapılacağı adres, belirtilmiştir.
2- İhaleye katılacak olan Gerçek veyahut tüzel kişiler, %3 geçici teminatlarını nakit olarak Vakıflar Bankası Bingöl Şubesinde bulunan ve Belediyemizin TR 79 0001 5001 5800 7302 6802 83 no’lu teminat hesabına yatırabilecekleri gibi, herhangi bir Bankanın Şubesinden de Teminat Mektubu sunabilirler. Ancak Teminat mektubunun son kullanım tarihi ise 31.07.2023 tarihi olacaktır.
3- Yukarıda belirtilen taşınmazların satışına ilişkin Her Türlü Vergi, Resim ve Harçlar alıcıya ait olacaktır.
4- Yukarıda Ada, ve Parsel bilgileri ile metrekaresi yazılı taşınmazların satışına ilişkin teknik şartname ve ihaleye ait bilgi ve belgeler Bingöl Belediyesi Plan Proje Müdürlüğünden ücretsiz olarak görülebilir.
5- İhaleye katılmak isteyen isteklilerden aşağıdaki koşullar aranacaktır.
a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
b) Kanuni ikametgah ilmühaberi,
c) İhaleye iştirak edecek gerçek kişi ise, en geç 2023 yılında alınmış ve Noterce onaylanmış imza beyannamesi,
d) İhaleye iştirak edecek tüzel kişiler ise, en geç 2023 yılında alınmış ve Noter onaylı, imza sirküsü,
e) İhaleye istekli olarak katılacak olan tüzel kişiler en geç 2023 yılında alınmış ve bağlı bulunduğu odaya kayıtlı olduğuna dair oda kayıt belgelerinin aslını sunacaklardır.
f) Vekaletten ihaleye iştirak edecek olanlar Noter onaylı Vekaletnamenin aslını sunacaklardır.
g) İhaleye istekli olarak, konsorsiyum, Dernek, Kooperatif vs. şeklinde katılmaları durumunda ihaleye katılacak yetkili kişinin, yetkili olduğuna dair karar defterinin ilgili sayfasının Noter tasdikli sureti ve yetkili Noter tasdikli imza sirküleri sunulacaktır.
h) İhaleye ortak girişim olarak katılması durumunda istekliler Noterden ortak girişim yaptıklarına dair Noter Onaylı Ortak girişim beyannamesini sunacaklardır.
ı) İhaleye istekli olarak katılacak gerçek veyahut tüzel kişiler geçici teminatlarını
yatırdıklarına dair Banka Dekontu veyahut Teminat Mektubunu sunacaklardır. 6- İhaleye istekli olarak katılacak gerçek veyahut tüzel kişiler tekliflerini kapalı zarf şeklinde ihale tarihi ve saatinde, ihale Komisyonuna teslim edilecektir. 7- İhaleye istekli olarak katılacak olan Gerçek veyahut tüzel kişiler, taşınmazların bu
günkü fiziki ve imar durumunu göz önünde bulundurarak ihaleye teklif sunacaklardır. 8- Yukarıda Ada ve Parsel bilgileri ile m2’si yazılı bulunan taşınmazların satışına ilişkin olarak ( KDV. Kanunun ilgili maddesine
istinaden ) Vergiden muaftır.
9- Kapalı teklif usulüyle yapılacak olan satış ihalesinde, ihaleye teklif sunacak gerçek veyahut tüzel kişilere ait geçerli tekliflerden en yüksek teklifin altında olmamak üzere, oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü veyahut yazılı teklif alınmak suretiyle ihaleye ait şartnamede belirtilen kriterlere göre ihale sonuçlandırılır.
10- Kapalı teklif usulü ile yapılan ihalelerde, istekli çıkmadığı veya teklif olunan bedel komisyonca uygun görülmediği takdirde, ya yeniden aynı usulle ihale açılır veya idare yararı görüldüğü takdirde, ihalenin bitiş tarihinden itibaren 15 gün içinde iş pazarlıkla yaptırılır.
11- İhalenin yapılıp yapılmaması ve uygun bedelin tespitinde ihale komisyonu yetkilidir.
İlan olunur.


Geri Dön