29 / 04 / 2024

O ilde konut fiyatları resmen uçtu: Metrekare satış fiyatı 90 bin TL'ye ulaştı!

O ilde konut fiyatları resmen uçtu: Metrekare satış fiyatı 90 bin TL'ye ulaştı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı İlhan Emrah Sarıgül, Antalya’nın merkez ilçeleri Döşemealtı, Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa'da konut fiyatlarının arttığını açıkladı. İşte detaylar...



Antalya’nın merkez ilçelerinindeki fiyatları inceleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı İlhan Emrah Sarıgül, Kepez ilçesinin genel olarak düşük-orta kesimin daha fazla tercih ettiği nüfus yoğunluğun fazla olduğu ilçelerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Kepez ilçesinde bulunan daha önceden gecekondu bölgesi olarak bilenen Çamlıbel, Kanal, Varsak, Göçerler ve Erenköy gibi mahallelerde kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte yeni yapıların inşa edildiği bilgisini veren Sarıgül, "Kepez ilçesinin pandemi öncesi konut metrekare birim fiyatları ortalama 3 bin 4 bin lira/m2 bandında iken pandemi sonrası ve inşaat maliyetinin artışı ile beraber metrekare birim değeri ortalama 17 bin- 18 bin TL/m2’ye kadar artış gösterdi" diye belirtti.

O ilde konut fiyatları resmen uçtu: Metrekare satış fiyatı 90 bin TL ye ulaştı!

Sarıgül, son dönemde yaşanan yabancı turist dalgası sebebiyle özellikle Orta Doğu ülkelerinden gelenlerin oturum almaları için metrekare birim fiyatlarının daha düşük olması nedeni ile bu ilçeyi tercih ettiklerini kaydetti.

İşte Sarıgül'ün konuya ilişkin diğer açıklamaları...


Geri Dön