27 / 04 / 2024

O ilde yaşayanlar kira mağduru! Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi!

O ilde yaşayanlar kira mağduru! Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi!

Çanakkale'de konut kira fiyatları vatandaşları mağdur etmeye başladı. Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi.  Peki kira fiyatları yükselmeye devam edecek mi?



Konut kira fiyatları ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Özellikle dar gelirli vatandaş yüksek kira fiyatlarını ödemekte zorluk çekiyor. Çanakkale'de konut kiraları 80 bşn liraya kadar yükseldi. 

KONUT PİYASASINDAKİ SIKINTILAR DERİNLEŞİYOR

Çanakkale'de konut piyasasındaki sorunlar gittikçe derinleşiyor. Yüksek konut ve kira fiyatları özellikle dar gelirli vatandaşı olumsuz etkiledi. Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar hayallerinden gittikçe uzaklışırken kiracılar da kiralarını ödeyemez hale geldi. Öte yandan ev sahibi ve kiracılar arasındaki tartışmalar da gittikçe artıyor.

KİRA FİYATLARI VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR

Çanakkale'de konut kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi. Kiralar vatandaşları mağdur etmeye başlarken, fiyatların daha ne kadar yükseleceği ise merak konusu. 

Gazete Boğaz'da yer alan habere göre; Çanakkale'nin stratejik konumu ve İstanbul'dan gelen nüfus artışı, konut talebini yükseltirken, az sayıda konutun yüksek fiyatlarla kiralanmasına neden oluyor.

O ilde yaşayanlar kira mağduru! Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi!

KONUTTA KRİZ ETKİSİ

Ayrıca eğitim için Çanakkale’yi seçen öğrencilerinde konut talepleriyle birlikte, taleplerin artması ve sınırlı konut stoku nedeniyle kriz etkisi yaratıyor. 

Bu kapsamda Barbaros Mahallesi'nde 175 metrekarelik 3+1 kiralık dairenin fiyatı 45 bin TL'ye, yine aynı mahalledeki 260 metrekarelik 4.5+1 kiralık dairenin fiyatı 52 bin TL'ye, Cevatpaşa Mahallesi'nde ise 180 metrekarelik kiralık dairenin fiyatı tam 80 bin TL'ye yükseldi.

Çanakkale'de konut krizinin ciddiyetini artırırken, yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların konut sorununa çözüm bulma çabaları bekleniyor. Çözüm bulunmadığı takdirde, konut krizi büyüyerek devam edecek gibi görünüyor.

Evini kiraya verecekler nelere dikkat etmeli? Ev sahipleri tek tek açıkladı: Kiracılardan tepki gecikmedi!

Konut kiraları artacak mı?

Geri Dön