Ekonomi

O ilde yaşayanlara müjde! Dar gelirli ailelere bedava olacak! İşte detaylar!

Dar gelirli aileler için belediyeler yardım çalışmalarını sürdürüyor. Samsun’da İlkadım Belediyesi ilde yaşayan dar gelirli ailelere müjdeyi verdi. İşte detaylar!Yapılan açıklamaya göre bedava olacağı ifade edilerek, detaylar açıklandı

Samsun’da İlkadım Belediyesi ilde yaşayan dar gelirli ailelere müjdeyi verdi. Yapılan açıklamaya göre bedava olacağı ifade edilerek, detaylar açıklandı. Samsun İlkadım Belediyesi Refakatçi Evi yapılacağını duyurarak temel atma töreni yaparak çalışmalara başlandığını açıkladı.

İşte haberin detayları…

REFAKATÇİ EVİ 50 YATAK KAPASİTELİ OLACAK

Refakatçi evinde yalnızca dar gelirli refakatçi ve ailelerinin ücretsiz olarak kalabileceğinin belirten Başkan Necattin Demirtaş, “Hasta refakatçi evi dar gelirli aileler için çok önem arz eden bir konuydu. Temelini attığımız refakatçi evinin yeri Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Samsun Şehir Hastanesi’nin arasında yer alıyor. Çevre yolu da hemen buradan geçiyor. Hastane odalarında hastalar, odada başkaları da olduğu için genelde refakatçiler veyahut da eşleri ile aynı odada kalma imkanları olmuyor.

Refakatçilerden bazıları hastane koridorlarında yatmak zorunda kalabiliyor. İmkanları kötü olan vatandaşlar zorluk çekiyor. Bu insanların sıkıntılarını gidermek için yola çıktık. Refakatçi evimizde 2 tür hizmet verilecek. Bir, vatandaşlar gelip ayaktan hizmet alacak. Yani burada duşunu alabilecek, üstünü değiştirebilecek, karnını doyuracak ve hastasının yanında olabilecek. Diğer bir hizmet de dar gelirli aileler burada yatılı olarak kalabilecek. 50 yatak kapasiteli evimizde bu sosyal açığı kapatacağız. Bu projeyi, hastanelerin yoğun olduğu ilçemizde dar gelirli ailelere katkı vermek amacıyla gündeme alarak harekete geçtik. Projemiz 23 milyon TL’ye mal oluyor. Önümüzdeki yıl bitirip, teslim almayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

SOSYAL ALANLAR OLACAK!

Refakatçilerin eve gelerek duş alma, dinlenme, yemek yeme ve üstünü değiştirme gibi işlerini halledebileceğini dile getiren Başkan Demirtaş, “Ev, 6 kat ve 50 yatak kapasiteli olacak şekilde tasarlandı. Yemekhane ve spor alanı da var. Arka kısım park alanı olarak düzenlenecek. Parkın hemen altında otopark olması için meclisten karar çıktı ancak şu anda maddi imkanlar dolayısıyla sadece Refakatçi Evi binasının altını otopark yapıyoruz. İleride parkın altı da otopark olabilir.

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Kamu kurumları tek tek duyurdu! KPSS’siz acil 4 bin 714 personel alınacak! İşte detaylar!

Beklenen proje hizmete girdi! 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi!