22 / 05 / 2024

O mesleklerde çalışanlar havalara uçacak! Maaşlarına tam 10 bin liradan fazla zam geliyor!

O mesleklerde çalışanlar havalara uçacak! Maaşlarına tam 10 bin liradan fazla zam geliyor!

Sözleşmelilere yönelik kadro düzenlemesi meclisten geçmek üzere.  Düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte bazı meslek gruplarından olanlar hem kadro hem de zam sevinci yaşayacak.



Peki hangi meslek grupları 10 bin TL’yi bulan zam alacak? Düzenleme ne zaman meclisten geçecek? İşte ayrıntılar…

 Türkiye çapında 458 bini aşan çalışanı ilgilendiren sözleşmelilere kadro düzenlemesinde sona gelindi.

Mecliste onaylanarak yasalaşmasının ardından uygulamasına başlanacak düzenlemeyle, bazı meslek gruplarında çalışanları maddi anlamda çok rahatlatacak maaş artışları da olacak.

22 BİN TL'Yİ BULACAK

Sözleşmelilere kadro düzenlemesi ile vekil hemşire, vekil imam ve sözleşmeli sanatçılar sadece kadro almakla kalmayacak maaşlarında da önemli artış yaşanacak.

Vekillikten asil kadroya geçen çalışanlarda maaş artışı 4 bin liraya kadar çıkacak.  Sözleşmeli sanatçıların  alacakları maaş 10 bin 311 TL  artışla 22 bin 921 TL'yi bulacak.

Hem emekliler hem de sözleşmeli çalışanların gözleri bir süredir TBMM’de. Sözleşmeli çalışanlar için kadro düzenlemesi Meclis'e gelirken, düzenlemenin onaylanarak yürürlüğe girmesi  an meselesi.

ORTALAMA 3,5 – 4 BİN TL ARTACAK

 Sözleşmeliden kadroya geçişte maaşım artar mı? diye merak eden sayıları yüzbinleri bulan çalışanın yakından takip ettiği düzenlemeyle bazı meslek gruplarının maaşları da yükseliyor.

 O mesleklerde çalışanlar havalara uçacak! Maaşlarına tam 10 bin liradan fazla zam geliyor!

TRT’nin haberine göre, kadroya geçtikten sonra bazı çalışanların maaşları da yükselirken artış oranı vekillikten asil kadroya geçişin ardından  3 bin 500 TL ile 4 bin TL arasında yükseleceği tahmin ediliyor.

SÖZLEŞMELİDEN KADROYA GEÇİŞTE MAAŞ ARTIŞI NE KADAR?

Yapılan düzenlemenin meclisten geçmesiyle birlikte sözleşmeli çalışan sanatçıların maaşları da 12 bin 610 TL’den 22 bin 921 TL’ye çıkacak.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön