15 / 05 / 2024

O yalı için teklif edilen 929 milyon TL'yi reddetti! İstediği rakam ise dudak uçuklattı!

O yalı için teklif edilen 929 milyon TL'yi reddetti! İstediği rakam ise dudak uçuklattı!

Ortaköy'ün gözde yalılarından biri olan Mehmet Paşa Yalısı'na bir Türk yatırımcı, 50 milyon Dolar teklif etti. Ancak yalının sahibi Ünal Aysal teklifi kabul etmedi. Aysal'ın Mehmet Paşa Yalısı için istediği rakam ise dudak uçuklattı...



O yalı için teklif edilen 929 milyon TL yi reddetti! İstediği rakam ise dudak uçuklattı!

DÜŞÜNMEDEN 'HAYIR'

Takvim'den Ufuk Özcan'ın kaleme aldığı yazısına göre, Ünal Aysal'a da tam 50 milyon Dolar yani yaklaşık 929 milyon Türk Lirası teklif etmiş. Fakat Ünal Aysal, çoğumuzun telaffuz etmekte dahi zorlandığı bu teklifi dakikalar içerisinde elinin tersiyle reddetmiş. Ufuk Özcan'ın aktarılanlara göre Aysal, dizilere bile konu olan Hotel Les Ottomans'a tam 120 milyon Dolar yani yaklaşık 2 milyar 230 milyon Türk Lirası istiyormuş. Özcan konuya ilişkin, "Satılır-satılmaz onu bilemem ama umarım Ünal Aysal, umarım böyle bir değeri kaybolmadan gereken hamleyi yapar" değerlendirmesinde bulundu...

Son dönemde otelin sahibi olan Ünal Aysal'ın eski eşi Ahu Aysal, satışın ardından "Ben Ünal Bey'in işleri bozulunca oteli ona verdim. O da otel için kredi çekti, ödemekte zorlanınca da otel satışa çıktı" açıklamasını yapmıştı.

O yalı için teklif edilen 929 milyon TL yi reddetti! İstediği rakam ise dudak uçuklattı!

Ünal Aysal, Ahu Hanım'dan sonra Yunanistan'ın en zengin ailelerine mensup olan Fani Aysal ile evlenmişti.

Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı, zamanının en prestijli yalılarından birisidir. Yalı ve müştemilatı, üzerinde III. Ahmet zamanına dayanan kalıntılar, bir çeşme ve bahçe takımları bulunan, toplam 4527 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilmiştir. Bu zarif çeşme ve bahçe, Osmanlı tarzı bahçe ve su mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilir.

NE OLMUŞTU?

Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal'ın ayrıldığı eşi Ahu Kerimoğlu'nun yıllarca işlettiği, fakat borçları nedeniyle Akbank'ın haczettiği "Les Ottomans Hotel" tekradan eski sahibi Ünal Aysal'a kavuştu.

ModernYaka Ispartakule fiyat listesi Kasım 2022! 

Kira artışı nasıl hesaplanır? Kira artış oranı yüzde kaç oldu? Yeni kira artış oranı ne kadar?

TOKİ İstanbul kura çekiş takvimini açıkladı! Sosyal konut kuraları peş peşe çekiliyor! 2022 TOKİ İstanbul takvimi...


Geri Dön