18 / 05 / 2024

Obelisco Dikilitaşı Buenos Aires'in simgesi oldu!

Obelisco Dikilitaşı Buenos Aires'in simgesi oldu!

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yer alan Buenos Aires Dikilitaşı (Obelisco de Buenos Aires) 50 metrekarelik bir alanda inşa edildi. Anıt, her yıl binlerce turistin ilgisiyle karşılaşıyor.



Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bulunan Buenos Aires Dikilitaşı (Obelisco de Buenos Aires) her yıl binlerce turistin ilgisiyle karşılaşıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kentin 400. kuruluş yıl dönümü anısına 1936 yılında Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 50 metrekarelik bir alanda inşa edilen anıt, 67,5 metre yüksekliğine sahip.

 Obelisco Dikilitaşı Buenos Aires in simgesi oldu! 

Tam adı "Obelisco de Buenos Aires" (Buenos Aires Dikilitaşı) olan ancak halk arasında kısaca Obelisco diye anılan yapının inşa kararı, şehirde başkentin önemini gösteren hiçbir anıtın bulunmaması nedeniyle dönemin Devlet Başkanı Agustin Pedro Justo tarafından alınmıştı.

Obelisco'nun inşa edildiği yerde, Arjantin bayrağının 23 Ağustos 1812'de şehirde ilk defa göndere çekildiği San Nicolas Kilisesi yer alıyor. 

 Obelisco Dikilitaşı Buenos Aires in simgesi oldu! 

Arjantin'in ünlü çağdaş mimarlarından Alberto Prebisch tarafından dizayn edilen 200 bin Arjantin pesosuna mal olan ve 157 işçinin çalıştığı Obelisco'nun inşaatı bir ay devam etti. 

Buenos Aires'te birçok kutlama ve protesto Obelisco'da yapılıyor. Arjantin'de düzenlenen 2018 Gençlik Olimpiyatları sırasında ışıklarla süslenen Obelisco, olimpiyatlar sırasında dikey ekran olarak da kullanılmıştı. 

 Obelisco Dikilitaşı Buenos Aires in simgesi oldu! 

Obelisco'nun piramit şeklindeki çatısının altında ufak bir oda ve dört pencere bulunuyor. Çıkılması yasak dikilitaşın demir merpeni 206 basamaktan meydana geliyor. 


Geri Dön