30 / 04 / 2024

Ocak ayı bankalara iyi geldi! Kârları 2 katına çıktı

Ocak ayı bankalara iyi geldi! Kârları 2 katına çıktı

Bankacılık sektörünün ocak ayı net kârı geçtiğimiz senenin aynı döneme oranla yüzde 96 yükselişle 39,32 milyar TL'ye çıktı



.Bankacılık, finansal işlemlerin yönetilmesi, para biriktirme, yatırım yapma, borç verme, kredi verme, ödeme işlemleri, para transferi ve diğer finansal hizmetlerin sağlanması için kurulan finansal kuruluşlara verilen genel bir isimdir. Bankalar, müşterilerinin para biriktirme ihtiyaçlarını karşılayarak, kredi vererek veya yatırım yaparak para kazanırlar. Bankacılık sektörü, dünya ekonomisinde önemli bir rol oynamaktadır ve birçok kişi ve kuruluş için finansal hizmetlerin temel kaynağıdır. Bankacılık, aynı zamanda ekonomik büyümenin ve istihdamın 
artırılmasına da katkıda bulunur.

Ocak ayı bankalara iyi geldi! Kârları 2 katına çıktı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de bankacılık sektörünün düzenlenmesi, denetlenmesi, güvenli ve istikrarlı bir şekilde işlemesinin sağlanması amacıyla kurulan resmi bir kurumdur. BDDK, bankaların kuruluş, işleyiş ve faaliyetlerine ilişkin düzenlemeler yapmakta, bankaların sermaye yeterliliği, risk yönetimi, mali raporlama ve denetim standartları gibi konularda sık sık denetim yapmaktadır.

BDDK'nın temel görevleri arasında, bankaların mevzuata hep uygun olarak faaliyet göstermelerini sağlamak, bankaların güçlü ve sağlam bir yapıya sahip olmasını temin etmek, müşterilerin haklarını korumak ve bankacılık sisteminin sürdürülebilir istikrarını ilelebet sağlamak yer almaktadır. BDDK ayrıca, bankaların birleşme, satın alma ve tasfiye süreçlerinde de görev almaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön