10 / 05 / 2024

Ocak ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı ne zaman yatar 2023?

Ocak ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı ne zaman yatar 2023?

Doğalgaz yardımı ödemelerinin yatıp yatmadığı merakla sorgulanmaktadır. Peki “Ocak ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?” İşte detaylar!



DOĞAL GAZ YARDIMI NE ZAMAN YATACAK 2023? OCAK AYI DOĞAL GAZ YARDIMI YATACAK MI?

Doğal gaz tüketim ödemesi 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi aralık ayında hesaplara aktarılmıştı. Sonraki doğal gaz ödemesi ise şubat ayı içerisinde hesaplara geçeceği öngörülüyor.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Doğalgaz Tüketim Desteği" programından hanelerin yararlanabilmesi için başvuru sahibinde bulunması gereken özellikler şu şekildedir;

  • Türk vatandaşı olması gerekir,
  • EDevlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunulması gerekir,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe ya da beldede ikamet ediyor olması,
  • Yaşanılan il ya da ilçede ön ödemeli veya faturalı sayaca bağlı olan bir doğal gaz aboneliği bulunmalıdır, ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması.
  • Başvuru yapacak kişinin hakkında ilgili SYD Vakfı tarafından hak sahipliği kararı verilmesi şartlarına sahip olunmalıdır.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğal Gaz Tüketim Desteğinde kış dönemi ödemeleri kasım ayında yatırılmaya başladı. Yardım tutarı, 900 TL ile 2.500 TL arasında olacak şekilde güncellendi. Vatandaşlar, e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını yapacak ve başvuru onaylandıktan sonra PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilecekler.

FATURA TASARRUFU İÇİN DOĞALGAZ KULLANIMI ŞART!

Doğalgaz kullanımında bütün odalar eşit bir şekilde ısınır ancak elektrikli ısıtıcı kullanımında sadece bulunduğunuz oda ısınır. Bu nedenle de ısınma açısından geçici bir süre faydalanırsınız. Tüm odaların ısınması halinde uzun süreli bir ısı elde edilirken maliyet de daha düşük olur. Doğalgazın metreküp fiyatı İstanbul'da KDV dahil 5.40 TL iken, 2 saat çalıştırılan kombi ile 1 metreküp doğalgaz tüketilir. Bu da 10 saat düşünülürse tüketilen gaz miktarı ise 5 metreküp yani 27 TL olarak hesaplanır. Her gün 10 saat yanması durumunda ise aylık tüketim 810 TL geldiği görülür. Aynı süreye kıyasla elektrik tüketimi ise 45 kilovatsat yani 117 TL olarak görülmektedir. Bu kapsamda tüm odaların ısındığı 2+1 evin aylık tüketimi 927 TL olurken tek odanın ısındığı elektrikli ısıtıcının faturalara yansıyacak tutarı ise 310 TL olacaktır.

Cumhuriyet tarihinin en geniş borç yapılandırması yolda! Sigorta primi, vergi, cezalar…

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön