05 / 05 / 2024

ODE Yalıtım toplantı yaptı!

ODE Yalıtım toplantı yaptı!

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, üniversiteden yeni mezun olan ve halen eğitimine devam eden bir grup gençle 11 Aralık 2010 tarihinde bir araya geldi



 
ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, üniversiteden yeni mezun olan ve halen eğitimine devam eden bir grup gençle 11 Aralık 2010 tarihinde bir araya gelerek, hem tecrübelerini ve başarı serüvenini aktardı hem de gençlerin sorularını cevaplayarak başarılı bir kariyerin ipuçlarını paylaştı.
Lütfi Kırdar Kongre Merkezi"ndeki bir Work Shop Salonu"nda gerçekleştirilen buluşmada, uzun yıllar boyunca pek çok zorluktan geçerek ve büyük çabalar sarf ederek bugünkü başarıyı elde ettiğini belirten Orhan Turan, œİsterim ki, şimdiye kadar edindiğim bilgi ve deneyimlerim, en önemli varlıklarımız olan çocuklarımıza, gelecek hakkında plan yaparken kılavuz olsun. Geleceğe dair akıllarındaki endişe ve sorunları giderip, kararsızlıklarını netleştirebilmek için fikir alışverişinde bulunmanın, onlara yol göstermenin ve bunu, başımdan geçenlerle örnekleyerek anlatmanın yollarına bir ışık tutacağına inanıyorum dedi.

Kişiler ve kurumlar arası iletişimde insan ilişkilerinin önemine vurgu yapan Turan, bu buluşma ile üniversitede okuyan ve iş hayatına yeni atılan gençlerle özel olarak ayrı bir platformda bir araya gelerek hayata dair yapmak istediklerini konuşmayı, onlara yol göstermeyi, birbirleri arasında network"ü sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye"de girişimciliğin sadece firma kurmak olarak algılandığının ama aslında profesyonel girişimcilik diye bir kavramında olduğunun altını çizen Turan œAslında bir firmada profesyonel olarak çalışırken de yaptığınız işin patronu olabilir, kendinize bu şekilde bir kariyer planı da çizebilirsiniz. diyerek   profesyonel girişimciliğin önemini vurguladı.

Bu bağlamda sözü yakın dostu İMSAD Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilmaç"a bıraktı. Bilmaç, ise konuşmasında profesyonel kariyer yapmak isteyen gençlere çeşitli öğütlerde bulunurken gençlerde gördüğü bir takım eksikliklere de değinerek çeşitli öğütlerde bulundu. Konuşmasını œSosyal hayat çalışma hayatının en önemli destekçisidir. Dostluklarınızdan ve hobilerinizden kopmamaya gayret edin. Yakın tarih ve politika ile ekonomi konularında kendinizi geliştirin. Fark yaratmak artık rekabet etmek için kaçınılmaz oldu, her anlamda kendinize yatırım yapın. diyerek konuşmasını sonuçlandırdı.

Katılımcıların 10 yıl sonra kendilerini nerede görmek istediklerini konuşmacılara yazarak bıraktıkları workshop keyifli bir öğle yemeğiyle son buldu.

 


Geri Dön