30 / 04 / 2024

Ödemiş'teki arıtma tesisi sorunu devam ediyor!

Ödemiş'teki arıtma tesisi sorunu devam ediyor!

Kanalizasyon inşaatına 6 aydır başlanamadığını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "İzmir'in gözbebeği Gölcük perişan vaziyette. Bazı sokakları halen toprak, asfalt olan yerler de paramparça" dedi



Gölcük sokakları artık yaşanmaz hale gelecek

Kanalizasyon inşaatına 6 aydır başlanamadığını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "İzmir'in gözbebeği Gölcük perişan vaziyette. Bazı sokakları halen toprak, asfalt olan yerler de paramparça" dedi


Tarihi ve doğal güzellikleriyle Bolu'daki Abant Gölü'ne alternatif olarak gösterilen Ödemiş Gölcük, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU'yu bekliyor. İZSU'nun yüklenici firmaya yer teslimi yapmasına rağmen kanalizasyon inşaatına 6 aydır hala başlanamadığını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem sonunda isyan etti. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Gölcük'ün sokaklarını kurtarmak için kanalizasyon yapılmadan yol tamirine giremediklerini ifade eden Badem, "İzmir'in gözbebeği Gölcük şu an perişan vaziyette. Bazı sokakları halen toprak, asfalt olan yerler de paramparça. Alt yapı sorunu çözülmeden üst yapıya geçemiyoruz. İZSU'dan ricamız ve talebimiz, bu projeye öncelik verilmesi ve yaz gelmeden bu çalışmanın bitirilmesi. Aksi takdirde Gölcük sokakları yürünemez ve yaşanamaz hale gelecek" dedi.


6 aydır çivi çakılmadı

Bozulmamış doğası ve yeşiliyle ön plana çıkan Ödemiş Gölcük'te yıllar önce kanalizasyon sorunun giderilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Badem, kanalizasyon projesini tamamlayarak Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiklerini ifade etti. 3 milyon liralık projenin yüzde 50'si için İller Bankası'nda da hibe desteği aldıklarını belirten Badem, geçtiğimiz 14-15 Mayıs tarihlerinde yer teslimi yapmasına rağmen Gölcük Mahallesi'nde 6 aydan bu yana bir çivi dahi çakılmadığını söyledi. İZSU'nun yüklenici firmaya devrettiği alanda "arıtma tesisi yok" diye firmanın iş başı yapamadığını ve ihale sürecinin de 400 gün olduğunu belirten Badem, yaz gelmeden kış sezonunda alt yapı kazı çalışmalarının bitirilmesi gerektiğine dikkat çekti.


Arıtma tesisi sorunu

Arıtma tesisi yeriyle ilgili problem çözülmüyorsa daha fazla üzerine gitmenin anlamı olmadığını da belirten Badem, daha önceki belediye başkanlığı döneminde yapımına başlanan Ödemiş Arıtma Tesisi'nin Gölcük'ün kapasitesinin de göz önüne alınarak yapıldığını kaydetti. Gölcük'ün Ödemiş Arıtma Tesisi'ne kuş uçuşu mesafesinin 3 kilometre olduğunu dile getiren Badem, "Bizim önerimiz Gölcük'te arıtma tesisi aramak yerine bugünkü teknolojiyle kanalizasyonu aşağıdaki arıtmaya bağlamak. Yamaç dik ama bugünkü teknolojiyle bu sorun olmaz. Çok rahat yapılacak bir iş diye düşünüyorum" diye konuştu. METİN BURMALI


"Yaz sezonundan önce bitirilmeli" 

Kışın Bozdağ'ın aşağısında kalan Gölcük Mahallesi'nde herhangi bir sorun yaşanmadığını ancak yaz mevsimiyle birlikte insanların Gölcük Yaylası'na taşındığını aktaran Badem, "Biz işin yaz sezonundan önce bitmesini istiyoruz. Alt yapı geçecek diye bekliyoruz. Kanalizasyon işi tamamlanmadan, bu yollara girmenin anlamı yok ki. Alt yapı yapılmadan üst yapıya giremiyoruz. Alt yapı ihalesi bittiği için bu iş de bir an önce bitmeli. Yaz ve kış aylarında sürekli insanlar burayı ziyaret ediyor. Yaz aylarında belki burada her hafta sonu 10 bin kişi var. Ayrıca yazın burada kalan insanlar Ödemiş'in insanları ve kendi kapılarının önündeki yerin yapılmasını istiyorlar. Bunun için İZSU harekete geçmeli" dedi."


Su akıyor, İZSU bakmıyor!


Bergama'da bir apartmanın yanındaki duvardan 6 aydır sızan suyun kaynağını bulmaya çabalayan vatandaş, İZSU'da bir çözüm bulmayınca oturduğu evini terketmek zorunda kaldı


İzmir'in Bergama ilçesi Bahçelievler mahallesi Gazneliler Caddesi üzerinde 4 katlı 8 daireli apartmanın arkasındaki bahçe duvarından Haziran ayında başlayan su sızıntısı, vatandaşın kabusu haline geldi. Apartmanda oturan 30 kişi, duvarın çökmesi endişesiyle İZSU ve diğer kurumlara başvurarak derdine çare aramasına rağmen, 6 aydır bir sonuca ulaşamadı.

Bergama Belediyesi CHP eski meclis üyesi Mehmet Rendeci, su sızıntısı başladığında ilk olarak İZSU'nun Bergama şubesine başvurarak kaynağının bulunması istedi. Her ay ilçe merkezindeki ilgili kurumlara yazılı başvuruda bulunan Rendeci, İZSU Genel Müdürlüğü'nden ses çıkmayınca çaresiz kaldıklarını anlattı. Rendeci, "Suyun niteliğini bilmediğimiz için endişemiz artıyor. Sızan su kanalizasyon mu, şebeke suyu mu, yerden mi çıkıyor? belli değil. Ya içme suyuna karışıyorsa. Duvar zaten yosun bağladı, yakında yıkılacak diye korkuyoruz. Apartmanda oturan kiracılar terkedip gitti. Bizim giderecek başka evimiz yok" dedi.

Rendeci, bahçe duvarından gelen suyun büyük ihtimalle kanalizasyon olduğunu, zira çevrenin kirlendiğini ve koku yayıldığını öne sürdü.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanlığına, İZSU Genel Müdürlüğü'ne Bergama Kaymakamlığı ve Bergama Belediyesi'ne, İZSU Bergama birimine yazılar gönderdiğini anlatan Rendeci şunları kaydetti: 


Çevreyi kirletiyor

"Ne yazık ki Bergama Kaymakamlığı ve Bergama Belediyesi dışında diğer kurum ve kuruluşlardan bir yetkili aramadı. Kaymakamlık ve belediye, konuyu İZSU'ya bildirdi. İZSU'dan aylardır ses çıkmıyor. Sağlık açısından bir problem var. Son çare, kendimiz burayı kazıp sorunun kaynağına ulaşmaya çalışacağız. Ancak, bunun için ruhsat gerekiyor. Riskli bir durum var. Bunu izinsiz yaparsam ceza verilir. Bizim dışımızdaki ihmaller yüzünden insanların canı yanabilir."



Yeni Asır


Geri Dön