27 / 04 / 2024

İSU, Umuttepe ve Muallimköy'de 3 arıtma tesisi inşa ediyor!

İSU, Umuttepe ve Muallimköy'de 3 arıtma tesisi inşa ediyor!

İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ’nda ileri biyolojik, İzmit Umuttepe ve de Gebze Muallimköy de modüler olmak üzere 3 adet atıksu arıtma tesisi de inşa ediyor.



İSU, Umuttepe Bölgesinde Arıtma Tesisi Yapıyor


İSU Genel Müdürlüğü, İl genelinde 4 ileri biyolojik, 7 biyolojik, 6 modüler ve 1 tane de doğal olmak üzere 18 adet atıksu arıtma tesisi işletiyor. Bu tesisler ile atıksu arıtma oranını il genelinde yüzde 99 seviyesine çıkaran tek kurum olan İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası’nda ileri biyolojik, İzmit Umuttepe ve Gebze Muallimköy de modüler olmak üzere 3 adet atıksu arıtma tesisi de inşa ediyor.




5000 M3/GÜN KAPASİTELİ YAPILACAK


Fosseptiklerle ihtiyacı karşılanan KOÜ Umuttepe Kampüsü ile çevresindeki yerleşim alanlarının atıksularını arıtmak için Umuttepe bölgesinde biyolojik arıtma tesisi inşası için çalışmalara bir süre önce başlandı. 5000 m3/gün kapasitesi olarak inşa edilen Umuttepe Modüler Atıksu Arıtma Tesisi projesi kapsamında ayrıca bölgenin atıksularını arıtmaya getirmek için de 1640 metre kanalizasyon hattı yapılacak.


2 MİLYON TL’YE MAL OLACAK


Modüler olarak inşa edilen tesisin temel kazısı ile grobeton çalışmaları ve kanalizasyon hattı çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki yılın Nisan ayında tamamlanması hedeflenen Umuttepe Modüler Atıksu Arıtma Tesisi, 2.062.562,12 TL’ye mal olacak.

kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön