28 / 04 / 2024

OECD, Türkiye ekonomisinde yüzde 5,3 büyüme bekliyor! 

OECD, Türkiye ekonomisinde yüzde 5,3 büyüme bekliyor! 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye ekonomisinin bu senenin sonunda 5,3, gelecek sene ise yüzde 3 büyüme kaydetmesinin öngörüldüğünü açıkladı. İşte ayrıntılar...



OECD’nin 3. Çeyrek Küresel Görünüm Raporu’nda, Türkiye’nin 2022 senesine ilişkin büyüme tahmini yüzde 5,4’ten yüzde 5,3’e güncellenirken; 2023 yılı büyüme tahmini yüzde 3 şeklinde sabit bırakıldı. Türkiye ekonomisinin 2024'te ise yüzde 3,4 büyüme kaydetmesinin öngörüldüğü açıklandı. 

Raporda Türkiye ekonomisin ile ilgili olarak “Maliye politikası, enerji tüketicilerine yönelik destek tedbirleri ve devletin iddialı sosyal konut projeleri ile projeksiyon dönemi boyunca destekleyici olmaya devam edecektir.” ifadeleri kullanıldı. 

OECD, Türkiye ekonomisinde yüzde 5,3 büyüme bekliyor! 

OECD raporunda, OECD ülkelerinin bir önceki çeyreğe kıyasla bu senenin üçüncü çeyreğinde yüzde 0,4 ile oldukça zayıf bir büyüme kaydettiğine dikkat çekildi. 

İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön