14 / 05 / 2024

OECD, Türkiye ekonomisinde yüzde 5,3 büyüme bekliyor! 

OECD, Türkiye ekonomisinde yüzde 5,3 büyüme bekliyor! 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye ekonomisinin bu senenin sonunda 5,3, gelecek sene ise yüzde 3 büyüme kaydetmesinin öngörüldüğünü açıkladı. İşte ayrıntılar...



OECD raporunda, bu senenin üçüncü çeyreğinde G7 ülkeleri içerisinde bulunan ülkelerin büyük çoğunluğunun büyümesinin bir önceki çeyreğe göre yavaşlama gösterdiği, ABD'nin yüzde 0,6, Almanya'nın yüzde 0,3, İtalya'nın yüzde 0,5, Kanada'nın yüzde 0,4 ve Fransa'nın yüzde 0,2 büyüme gerçekleştirildi anımsatıldı. 

OECD raporunda, Japonya ekonomisinin bu 2022'nin 3'ncü  çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3, İngiltere ekonomisinin ise 0,2 daraldığının altı çizildi. 

OECD, Türkiye ekonomisinde yüzde 5,3 büyüme bekliyor! 

Savaşın sürdüğü Ukrayna’ya yakın ekonomilerin de büyüme performansının değerlendirildiği raporda, 2022'nin ikinci çeyreğinde yüzde 2,4 daralma gösteren Polonya ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 0,9 büyüme kaydederek toparlandığına vurgu yapıldı. 

Raporda verileri açıklanmış OECD ülkeleri arasında bu senenin üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre en güçlü büyümenin yüzde 1,8 ile Meksika’da, yüzde 1,6 ile Kolombiya, yüzde 1,5 ile Norveç’te kaydedildiği aktarıldı.

OECD, Türkiye ekonomisinde yüzde 5,3 büyüme bekliyor! 

OECD, bu yıl sonu için küresel büyüme tahminini yüzde 3,0’ten yüzde 3,1’e çıkarırken, gelecek sene içinse yüzde 2,2'de sabit  bıraktı. 

Küresel ekonominin 2024 yılında yüzde 2,7 büyümesi öngörülürken, OECD ülkelerinin bu yıl sonunda yüzde 2,8, 2023 yılında yüzde 0,8 ve 2024'te ise yüzde 1,4 büyüme göstereceği öngörüldü. 

ABD ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini de yüzde 1,5’ten yüzde 1,8’e yükseltilirken, ülke ekonomisinin 2023 yılında yüzde 0,5 ve 2024'te yüzde 1 büyüme göstereceği ifade edildi. 

5 bankada ipler koptu! Ziraat, Halkbank, Garanti, ING, Akbank peş peşe açıkladı! Duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen bakın!

14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları yükseldi! Altın bilezik almak isteyenler hemen bakın

Benzine indirim müjdesi geldi! 1.16 TL'lik indirim bu gece yansıyacak! PO, Total, Shell, BP 22 Kasım 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön