01 / 05 / 2024

Ofis kiralamaları yılın ilk yarısında hız kazanacak!

Ofis kiralamaları yılın ilk yarısında hız kazanacak!

HAZIRLADIĞI 3 aylık ve yıllık raporlarla hem ekonominin hem de gayrimenkul sektörünün nabzını tutan Cushman&Wakefield, 2013 yılına ait son çeyrek raporunu yayımladı. Ofis kiralamaları yılın ilk yarısında hız kazanacak...



HAZIRLADIĞI 3 aylık ve yıllık raporlarla hem ekonominin hem de gayrimenkul sektörünün nabzını tutan Cushman&Wakefield, 2013 yılına ait son çeyrek raporunu yayımladı. Raporun ofis pazarı bölümünde, geçtiğimiz yıl ertelenen işlemler ve piyasada büyüyen şirketlerin ofis ihtiyaçları nedeniyle 2014 yılının ilk yarısında kiralamalarının ivme kazanması öngörülüyor. 


İstanbul Türkiye'nin ana ofis pazarı olmaya devam etse de,  Ankara  ve İzmir'e de ilginin artması bekleniyor. Yılın son çeyreğinde 2012'nin aynı dönemine göre daha fazla mağaza açıldığı belirtilen raporda, 2014'te hem alışveriş merkezlerinin hem de cadde mağazalarının uluslararası perakendeciler için cazibesini korumaya devam edeceği vurgulandı. Türkiye Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'ne göre de 2013'te AVM'lerdeki yıllık toplam cironun 20 milyar euroya ulaşması bekleniyor. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön