30 / 04 / 2024

Ofis sanal da olsa çevre vergisini kiracı öder!

Ofis sanal da olsa çevre vergisini kiracı öder!

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ofis kullananlara “Çevre Temizlik Vergisi’ni kiracı öder” uyarısında bulundu.



Gelir İdaresi Başkanlığı, mükelleflerin sorduğu sorulara özelgeyle yanıt veriyor. Bu kapsamda hazırladığı özelgede, birden çok kişi tarafından sanal ofis olarak kullanılan işyerinde temizlik vergisinin kim tarafından ödeneceği sorusunu yanıtladı.

Hürriyet Gazetesi'nden Neşe Karanfil'in haberine göre özelgede, binaları kullananların kiracılar olması durumunda Çevre Temizlik Vergisi’nin kiracılar tarafından ödenmesinin gerektiği kaydedildi. 

Özelgede, sanal ofislere de değinildi. Sık seyahat eden, mobil çalışan, ofis kullanımına sürekli ihtiyaç duymayan, ofis maliyetleriyle uğraşmak istemeyen ancak prestijli bir işyerinde bulunmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerce sanal ofislerin kiralandığı kaydedildi. 

Özelgede şu ifadeler yer aldı: “İşyeri olarak kullanılan binadan tek vergi alınması gerektiğinden aralarında ortaklık bulunmayan birden fazla gerçek veya tüzel kişi tarafından kullanılan sanal ofislerde, kira sözleşmesinin tarafı olan kiracı/kiracıların çevre temizlik vergisinin mükellefi olması ve anılan verginin kiracı/kiracılar tarafından ödenmesi gerekmekte.”

Vergi dönemi 1 hafta sonra başlıyor!


Geri Dön