03 / 05 / 2024

Ofisler yeşil bir çehreye bürünüyor!

Ofisler yeşil bir çehreye bürünüyor!

Küresel ısınma ve enerji verimliliği bütün dünyada gün geçtikçe daha da önem kazanan bir konu. Bu konuya verilen önem enerjiye duyulan ihtiyaçla doğru oranda artış gösteriyor....Yeşil ofisler, düşük enerji kullanımı ile dikkat çekiyor.....  



Küresel ısınma ve enerji verimliliği bütün dünyada gün geçtikçe daha da önem kazanan bir konu. Bu konuya verilen önem enerjiye duyulan ihtiyaçla doğru oranda artış gösteriyor. Son dönemde hem yeni açılan ofisler, hem de uzun süredir kullanılan ofisler kendi içlerinde yaptıkları değişikliklerle 'yeşil' bir çehreye bürünüyor.

Yeşil ofisler, düşük enerji kullanımı ile dikkat çekiyor. Bu tarz yapıların tasarımları aşamasında seçilen ve inşalarında kullanılan yüksek yalıtım sağlayan malzemeler enerjinin en verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor. Yeşil ofislerde aynı zamanda kağıt da minimum seviyede kullanılıyor. Ayrıca çatıya düşen yağmur sularının toplanıp yeniden değerlendirilmesi ile su tasarrufu sağlanıyor. Ofislerin yerleşim planı da çevreci bir bina için çok önemli. Bu ofislerin tasarımları, çalışanların günışığından maksimum seviyede faydalanabileceği şekilde yapılıyor. Bugün tüm dünyada tüketilen elektriğin yüzde 19'u aydınlatma amacıyla kullanılıyor. Toplam küresel enerji tüketiminin yüzde 70'ınden ise kentler sorumlu. Bu küresel toplamın yüzde 40'ını da binalar oluşturuyor.

OFİS çEVRECİ OLUNUR
Aydınlatma dışında ofislerde enerji tasarrufu için yapılabilecek birçok küçük detaylar var. Ofis ortamında farkında olmadan en fazla enerji tüketimine bilgisayarlar neden oluyor. Bilgisayarınızı enerji koruma modunda çalıştırın. Ofisi terk etmeden önce devam eden bir işlem yoksa bilgisayarınızı kapatın. Ayni zamanda bilgisayarınızı kapattıktan sonra güç prizinden de çekin. Bu durum ofiste yer alan tüm elektrikli aletler için geçerli. Fişe takılı durumda bırakılan tüm elektrikli aletler, kapalı oldukları durumlarda dahi şehir şebekesinden elektrik çeker.

Kağıt kullanımında yeşil kağıtları tercih edin. Dosyalarınızın çıktısın alıp acşivlemek yerine bilgisayarınıza kaydederek dijital depolama alanları oluşturun. Kağıt olarak elinizde bulunması gereken dokümanları çift taraflı çıktı özelliğini kullanarak tasarrufu kiye katlayın. Ofis atıklarınızı ayrıştırın. Elektronik malzemeler, kağıt atıklar, metal kutular, pet şişeler hepsi birer gen dönüşüm malzemesi. şžirket içerisinde bu atıklar için ayrı kutular yer almıyorsa, siz masanızda bu ayrımı yaparak işe başlayabilirsiniz.

Ofislerde bulunan beyaz eşyaların A sınıfı olmasına özen gösterin. Ayrıca temizlik ürünlerinde geri dönüşümlü malzemelerin tercih edilmesi, sıradan temizlik malzemelerinde bulunan toksit maddesinin çevreye zararını engeller.

çevre ile dost binalarda kullanılan mobilyaların en önemli özelliklerinden biri üretimlerinde doğaya zarar vermeyen, su bazlı kimyasalların kullanılması... Yandığı zaman açığa zehirli gaz çıkarmaması için yapılan bu tercihin yanı sıra mobilyaların imalatında geri dönüşüm oranı yüksek malzemeler tercih ediliyor.

Para/Yeşil Hayat


Geri Dön