28 / 04 / 2024

Ofton İnşaat Elysium Elit Koşuyolu projesi satışta!

Ofton İnşaat Elysium Elit Koşuyolu projesi satışta!

Ofton, İstanbul Koşuyolu’nda Bayraktar İnşaat’a ait arsada yeni projeye başladı. Toplam 86 üniteden oluşan proje, lüks konut segmentinde yer alıyor.




İstanbul’da şehir merkezinde projeler geliştiren Ofton İnşaat, Koşuyolu’nda yeni bir projeye başladı. ‘Elysium Elit Koşuyolu’ adındaki proje, konut ve homeofis imkanı sunan rezidanslardan oluşan 2 farklı blokta yükselecek. Konut bloğunda 54, rezidans bloğunda ise 32 daire yer alacak. 

 

Bayraktar’ın arsası

 Toplam 80 milyon dolar hasılat beklenen proje, kat karşılığı olarak inşa ediliyor. Projenin arsa sahibi eski Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Erdoğan Bayraktar’ın oğullarına ait olan Bayraktar İnşaat... Ofton ile Bayraktar İnşaat’ın anlaşmasına göre projeden elde edilen gelirin yüzde 55’i arsa sahibine, yüzde 45’i de inşaat firmasına kalacak. Buna göre Bayraktar İnşaat, Ekim 2013’te 42 milyon liraya satın aldığı 10 dönümlük arsadan yaklaşık 44 milyon dolar hasılat alacak. 

 

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, arsa için Bayraktar İnşaat’ın yetkilileriyle 4-5 ay pazarlık yaptıklarını ve bunun sonucunda yüzde 45-55 oranında anlaştıklarını söyledi. 

 

Yeni yatırımlara devam ediyor 

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun ve Yusuf Şimşek’in verdiği bilgilere göre, Ofton bu yıl gayrimenkul, turizm ve perakende projelerine yatırım yapacak. Elysium Elit Koşuyolu’nun yanı sıra Dolapdere’de inşa edecekleri konut ve mağazalardan oluşan proje ve Bodrum’daki lüks konut projesi, gayrimenkul projelerini oluşturacak. Turizmde de 3 projeleri olacak. Daha önce Rixos’un işlettiği Taksim’deki otel ile uluslararası bir zincirin oluşturduğu yeni marka Türkiye’ye girecek. Bunun yanı sıra Kasımpaşa’da 3 ay içinde otel işletmeye açılacak. Merter’de 70 milyon dolar yatırımla otel inşa edilecek. 2015 yılında 570 milyon TL ciro hedefleniyor.



Vatan/Meltem Kara


Geri Dön