03 / 05 / 2024

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı resmen başladı! Bu tarihi sakın kaçırmayın! Hemen başvuru ekranına bakın ve başvurun!

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı resmen başladı! Bu tarihi sakın kaçırmayın! Hemen başvuru ekranına bakın ve başvurun!

OGM personel alımı başvuru şartları peş peşe duyuruldu. OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı resmen başladı! Bu tarihi sakın kaçırmayın! Hemen başvuru ekranına bakın ve başvurun!



OGM PERSONEL ALIMI ŞARTLARI BELLİ OLDU 2023 

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı için başvuru şartları peş peşe açıklandı. 

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı resmen başladı! Bu tarihi sakın kaçırmayın! Hemen başvuru ekranına bakın ve başvurun!

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel koşullara sahip olunması, 

b) 2022 senesinde gerçekleşitirilen Kamu Personeli Seçme Sınavından (2022-KPSSP93) en az 65 puan alınmış olması, 

c) Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olunması, 

ç) Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporunun bulunması (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan alıyor).

d) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmaktayken; hizmet sözleşmeleri sona erenler ya da Ek-1'de yer verilen sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek için başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe alınan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağının göz önünde bulundurulması gerekli. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamında yer almayanların atamaları yapılmayacak.  

e) Adayların başvuru tarihinin son günü itibarıyla genel ve özel koşullarda yer alan şartların tümünü gerekiyor; ilanda belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları alınmıyor. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belgeye sahip olduğu anlaşılan adayların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile" sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem uygulanacak ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile beraber tazmin ediliyor.


Geri Dön