29 / 04 / 2024

Öğrencilerden İzmir Valiliği'ne kira tepkisi!

Öğrencilerden İzmir Valiliği'ne kira tepkisi!

İzmir'de yüksek konut kiraları ve yurtların yetersiz kalması sebebiyle kalacak yer bulmakta zorluklarla karşılaşan üniversite öğrencileri, parkta sabahlama eylemi sırasında açıklama yaptı. Öğrenciler "Bizler kiralara üst sınır getirilmesini istiyoruz" dedi.



İzmir'de yüksek konut kiraları ve yurtların yetersiz kalması sebebiyle kalacak yer bulmakta zorluklarla karşılaşan üniversite öğrencileri, parkta sabahlama eylemine üçüncü gününde devam ediyor. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Buca'daki Hasanağa Parkı'nda bir araya gelen öğrencilere, Eğitim- İş Sendikası üyeleri de destek oldu.  İzmir  Valiliği'nin "otelleri öğrencilere açacağız" açıklamasına tepki gösteren ve KYK yurtlarında 20 bininci yedekte olan arkadaşları olduğuna vurgu yapan öğrenciler, "Bu sorun, sadece burada fiziki olarak bulunan bizlerin değil milyonlarca üniversitelinin sorunudur. Birkaç otel açmak gibi göstermelik, sözde çözümlerle çözülemez. Bizler kiralara üst sınır getirilmesini, KYK yurtlarının artırılmasını, yurt ücretlerinin düşürülmesini ve bursların artırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerden İzmir Valiliği ne kira tepkisi!

Öğrenciler adına gerçekleştirilen açıklamada, "Pandemi sonrası, eksik ve yetersiz yurtlar ve fahiş kiralar nedeniyle kazandığımız üniversitelerin bulunduğu şehirlere gelemiyoruz. KYK yurtlarında 20 bininci yedekte olan arkadaşlarımız var. Pandemi süreçlerinde niteliksiz online eğitim ile yüz yüze gelmiş olan bizler, şimdi de barınma sorunlarıyla yüz yüzeyiz. ‘650 TL neyinize yetmiyor’ diyenlere karşı bizler, memleketin farklı yerlerinde sokaklarda kalan üniversitelileriz. ‘Sokakta bir arada kalamazsınız’ diyenleri de duyduk, evimiz yok diye gözaltına alanları da... Bütün bunlara karşı birlikte mücadele edersek kazanabileceğimizi biliyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

BİRKAÇ OTEL AÇMAK SÖZDE ÇÖZÜM"

Hükümet kanadından ve İzmir Valiliği'nden gelen "otelleri öğrencilere açacağız" açıklamalarıyla ilgili de ifadelere yer verilen açıklamada şunlar söylendi: 

Öğrencilerden İzmir Valiliği ne kira tepkisi!

"Barınma mücadelemizi yükselttikçe iktidar tarafından bazı otellerin üniversiteliler için açıldığı bilgileri geliyor. Buradan söylüyoruz; bu sorun, sadece burada fiziki olarak bulunan bizlerin değil milyonlarca üniversitelinin sorunudur. Birkaç otel açmak gibi göstermelik, sözde çözümlerle çözülemez. Bizler kiralara üst sınır getirilmesini, KYK yurtlarının artırılmasını, yurt ücretlerinin düşürülmesini ve bursların artırılmasını istiyoruz. Ve bu taleplerimizi yükseltmeye de devam edeceğiz."

İstanbul'da ev kiraları tavan yaptı!

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Uyanık ev sahipleri harekete geçti!

 


Geri Dön