29 / 04 / 2024

Özel İdare'ye tahsis edilen dış kaynağın kullanım yetkisi İstanbul Valiliği’ne bırakıldı!

Özel İdare'ye tahsis edilen dış kaynağın kullanım yetkisi İstanbul Valiliği’ne bırakıldı!

Deprem riskinin araştırılıp gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin proje çalışmaları için İl Özel İdaresi’ ne tahsis edilen dış kaynağın kullanım yetkisi doğrudan İstanbul Valiliği’ ne bırakıldı...




TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen torba yasa teklifinde sürpriz bir “İstanbul operasyonu”na imza atıldı.


Deprem riskinin araştırılıp gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin proje çalışmaları için İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen dış kaynağın kullanım yetkisi doğrudan İstanbul Valiliği’ne bırakıldı. İstanbul dahil büyükşehirlerde İl Özel İdarelerinin 30 Mart’taki seçimlerden sonra ortadan kalkıp varlıkları belediye meclislerine aktarılacak olması nedeniyle gözlerin çevrildiği bu değişikliği, İçişleri Bakanlığı’nın istediği ortaya çıktı. AK Partililerin önergesiyle teklife eklenen düzenleme şöyle: “İstanbul’da projelerin finansmanı için herhangi bir dış finansman kaynağından sağlayacağı yeni kredileri, İstanbul Valiliğine tahsis etmeye Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu yetkilidir.”


Seçim sonrası özel birim yok


AK Partili üyeleri, teklifle ilgili, “Seçimlerden sonra İl Özel İdareleri ortadan kalkıyor, o nedenle, zaten merkezi idarenin koordine ettiği bu çalışmanın valilik tarafından yürütülmesinin daha doğru olacağı düşüncesiyle böyle bir düzenlemeye gidildi” dedi.


 

Hürriyet


Geri Dön