02 / 08 / 2024

Öğrencilere 5500 TL verilecek! Resmen açıklandı hızlıca siz de bakın

Öğrencilere 5500 TL verilecek! Resmen açıklandı hızlıca siz de bakın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde önemli bir haber verdi. Bu kapsamda bazı gençlere 5500 TL para ödemesi yapılacak. İşte o gençler hakkındaki detaylar...



Kabine Toplantısı kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan başarılı öğrencilere destek programı geleceğini belirtti ve açıklamaların ardından 5500 TL yardım detayları öğrenciler ve veliler tarafından araştırılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından, başarılı öğrencilere teşvik programının geldiğini belirtti ve programın içeriğinde olan lise ve üniversite öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar yardım yapılacağını ifade etti. Peki yardım başvuruları nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrasında yaptığı açıklamada Başarı Teşvik Programı hakkında açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“Hayata geçireceğimiz yeni bir sosyal yardım faaliyeti de, şimdi gençlerimize, öğrencilerimize sesleniyorum. Başarı teşvik programı, sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60’ını kadar.

Yüksek öğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar. Dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yüksek öğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız.

 


Geri Dön