06 / 05 / 2024

Öğrencilere müjde geldi! KYK borcu artık faizsiz ödenecek! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Öğrencilere müjde geldi! KYK borcu artık faizsiz ödenecek! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Öğrencilere müjde geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı! Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklik ile birlikte öğrenim kredisi alanlar borçlarını, aldıkları miktar kadar ödeyecek. İşte detaylar...



Son ödeme tarihine kadar ödenmeyen taksitler için vade tarihinden itibaren gecikme zammı uygulanacak. Herhangi bir taksit son taksit ödeme tarihine kadar ödenmemiş veya tamamı ödenmemişse, ödenmeyen taksit takibi için sorumlu vergi dairesine bildirilecek. Taksitler için zaman aşımı süresinin belirlenmesinde, son taksitin vade tarihi baz alınacak. Vergi dairelerince bu alacaklarla ilgili olarak yapılan tahsilatlar, takip eden ayın sonuna kadar Gençlik ve Spor Bakanlığına aktarılacak.

Öğrenimi esnasında yada tahsilden sonrasında ölenlerin yada yüzde 90 ve üstü mani sahibi oldukları tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulunca tespit edilenlerin, kalan borçları silinecek.

Öğrencilere müjde geldi! KYK borcu artık faizsiz ödenecek! Resmi Gazete de yayımlandı!

Kredi alan yada kredi borcunun ödeme tarihi hemen hemen başlamamış kişilere, tahsil ve katkı kredisi olarak verilen tutarlara endeks hesaplanmayacak. Kredi geri ödemesi devam eden yada borçları vergi dairesine takip için bildirilmiş olan kişilere, tahsil ve katkı kredisi olarak verilen tutarlara ilave edilmiş endeks fiyatları terkin edilecek.

Yasanın yürürlüğe girmiş olduğu tarihten ilkin öğrenim edilen tutarlar iade edilmeyecek ve vergi dairesine takip için bildirildiği biçimde hemen hemen öğrenim edilmemiş kredi taksitleri içindeki endeks tutarları terkin edildikten sonrasında bakiye taksitler vadesinde ödenmediği takdirde takip edilmeye devam olunacak.

Promosyon aldıktan sonra banka değişikliği yapılır mı?
Bakanlık açıkladı! Yardım paketlerine zam! Hem kiracı hem de ev sahiplerine duyuruldu!
Banka kredilerinde yeni dönem başlıyor!

Geri Dön