27 / 04 / 2024

Öğrencilere son dakika ulaşım desteği müjdesi! Bu paraları sakın kaçırmayın!

Öğrencilere son dakika ulaşım desteği müjdesi! Bu paraları sakın kaçırmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında verdikleri ulaşım desteğinin bu eğitim-öğretim yılında da süreceğini dile getirdi. İşte detaylar...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması amacıyla verilen desteklerden bugüne kadar 58 bini aşkın öğrencinin faydalandığını belirtti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ailesinden farklı şehirde eğitim gören ilk, orta ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olduklarını ve söz konusu desteklerin bu eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini kaydetti.

Öğrencilere son dakika ulaşım desteği müjdesi! Bu paraları sakın kaçırmayın!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, yaptığı açıklamada geleceğin teminatı öğrencilerin eğitim hayatlarını daha rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ettiklerini söyledi.

Paylaşılan detaylara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şöyle konuştu: "Söz konusu bu destek programıyla öğrencilerin senede iki kez gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Öğrencilere 2023 senesi için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek bir yön için 750 Türk Lirası şeklinde olurken, şu ana kadar 10 milyon TL'lik kaynağı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması amacıyla hayata geçirdiğimiz ulaşım desteğimizden 58 bini aşkın öğrenci faydalandı."

Yine verilen detaylara göre, söz konusu ulaşım desteğiyle öğrencilere ve ailelerine destek olmaya devam ettiklerine değinen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceklerini söyledi. Bakan Göktaş ayrıca bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacaklarını kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ayrıca yaptığı açıklamada  söz konusu destek programı ile ilgili olarak başvuruların, öğrenci ya da öğrencinin ailesi tarafından, öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekliye 5 bin TL müjdesi!

Erken emeklilikte son dakika! Yaş şartı 56'ya iniyor! 

Eylül 2023 dul-yetim maaşlarında son dakika! Hem yeni hem de zamlı maaşları görenler şok oldu!


Geri Dön