02 / 05 / 2024

Öğrencilere yardım büyük yerden! İşte yardımın detayları

Öğrencilere yardım büyük yerden! İşte yardımın detayları

Farklı şehirlerdeki belediyeler, üniversitelerin yeni eğitim dönemi öncesinde öğrencilere sunulacak destekler hakkında bilgi vermeye başladı. Kısa süre sonra başlayacak olan üniversite öğrencileri de maddi destek için burs arayışındadır. İşte bu kez burs desteği bu belediyeden sağlanıyor...



11 Eylül Pazartesi günü milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi yeni eğitim yılına başladı. Şimdi sıra üniversite öğrencilerinde, onlar da yeni dönemin başlangıcını heyecanla bekliyorlar. Üniversitelerin yeni dönemle ilgili duyurularını kısa süre içinde yapmaları beklenirken öğrenciler finansal destek seçeneklerini araştırıyorlar. KYK bursları ve kredileri bu konuda sıklıkla araştırılıyor. Ayrıca belediyeler tarafından sağlanan eğitim yardımları da öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. Belediyelerin eğitim destek projeleri için başvuru detayları haberin devamında...

Burs başvuru süreci ne zaman başlayacak ve bitecek?

İnegöl Belediyesi, 2023-2024 akademik yılında öğrencilere yardım sağlamak amacıyla burs başvurularını kabul etmeye başladığını resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. 18 Eylül'de başlayan başvuru süreci 29 Eylül'e kadar sürecek.

Öğrencilere yardım büyük yerden! İşte yardımın detayları

Başvuru şartları nelerdir?

İnegöl Belediyesi, burs sağlayacak öğrenciler için başvuru şartlarını paylaşmıştır. Başvuru şartları şu şekilde belirlenmiştir:

Aynı evde yaşadığınız tüm aile bireyleri (ebeveynler, büyükanne-büyükbaba, amcalar, kuzenler vb.) için kimlik bilgileri kaydedilmelidir.

Bir yükseköğretim kurumunun lisans ya da ön lisans programına kayıtlı olmanız gerekmektedir.

Başvuru sahibi öğrencinin ailesinin İnegöl bölgesinde ikamet etmesi zorunludur.

Öğrenci ya da ailesi, eğitim masraflarını karşılayabilecek maddi duruma sahip olmamalıdır.

Başvuru sahibi, herhangi bir şirket ya da kuruluşta tam zamanlı olarak çalışmıyor olmalıdır.

Adli ya da idari bir ceza almamış veya hakkında herhangi bir yasal veya disiplin soruşturması bulunmamalıdır.

Sınıf tekrarı yapan öğrencilere burs verilmeyecektir. Her yıl, sınıfı geçtiğinizi gösteren güncel bir öğrenci belgesi sunmanız ve bilgilerinizi güncellemeniz gerekmektedir.

Başvuru için sunacağınız belgeler arasında gereksiz ya da fazladan kopyalar olmamalıdır. 

Eksik veya yanlış belge gönderildiği takdirde, başvurunuz dikkate alınmayacak ve evraklarınızı tamamlamanız için ek bir fırsat verilmeyecektir.

2023-2024 akademik yılı için burs, iki taksit halinde ödenecektir.

EGM resmen açıkladı: Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne 500 öğrenci alınacak! Polis olmak isteyenler hemen baksın!

İBB'nin öğrenci yurtları ile kreşlerine zam geldi! Yurtlarda aylık ücret 1.300 TL'ye yükseldi! Üniversiteliler dikkat! 

İBB’nin öğrenci yurtlarına yüzde 36,8 zam


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön