04 / 05 / 2024

Öğrencilerin başarısı bisikletle ödüllendirilecek! Öğrencilere binlerce bisiklet hediye edilecek! İşte detaylar!

Öğrencilerin başarısı bisikletle ödüllendirilecek! Öğrencilere binlerce bisiklet hediye edilecek! İşte detaylar!

Öğrenciler bu haberle havalara uçacak. Binlerce bisiklet o belediye tarafından hediye edilecek. İşte detaylar!



Öğrencilerin başarılarını ödüllendirmek ve spora teşvik sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Şahinbey bisiklet hediyesi başvuru süreci, hem öğrenciler hem de veliler tarafından internet üzerinden araştırılıyor. Şahinbey Belediyesi, geçtiğimiz sene 40 bin bisiklet hediye etmişti. Şahinbey Belediyesi'nin bu sene de 60 bin bisiklet hediye edeceği öngörülüyor.

Peki, Öğrenciler hediye bisikleti nasıl alabilir, Şahinbey Belediyesi bisiklet başvurusu nasıl yapılır? İşte, o ayrıntılar…

Bisiklet kullanımının yaygınlaşması hem de karne alan öğrencilerin motive edilmesi için gerçekleştirilen Şahinbey Belediyesi bisiklet hediyesi için başvuru kriterlerine uygunluk gösterilmelidir. Bu bilgiler kapsamında da başvuru şartları şu şekilde olacak;

  • Eğitim hayatı süresince 5 takdir almış ve daha önce bilgileri Belediyeye ulaşmış olan aktif ortaokul ve lise öğrencileri başvuruda bulunabilir.
  • Projeden yalnızca Şahinbey İlçesinde ikamet eden, oturan ya da Şahinbey İlçesindeki okullarda öğrenim gören öğrenciler faydalanabilir.
  • Daha önce herhangi bir sebeple (daha önce yapılan dağıtımlar, yarışmalar, vb.) bisiklet almış olan öğrenciler bu projeden faydalanamazlar.
  • Randevu alabilmek için öğrenci bilgilerinin önceden belediyeye kayıt altına alınması gerekir. Son kısımda ise bu gerekli incelemenin tamamlanmış olması gerekir.
  • Bisiklet hakkı kazanan öğrencinin bisikleti 18 yaşından büyük velisine verilecektir. 18 yaşından küçük öğrencilerin bisikletini de teslim almak üzere öğrencinin kimliği ile beraber velisinin gelmesi istenir.
  • Bisiklet hakkını kazanmak için ilk önce; Şahinbey Belediyesi'nin internet adresine girmeniz gerekir.

2023 KYK ve özel yurt ücretleri ödenecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurtarma ekiplerinin hayatta kalanlar için çalışmasını umut ederken, üniversitenin yıl sonuna kadar online eğitime başlayacağını açıkladı. Şimdi merak edilen ise, 2023 KYK ve özel yurt ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği...

KYK yurt ücretlerinin ne zaman ödeneceğine dar henüz net bir bilgi verilmedi. Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ayları için KYK ücretlerinin alınmayacağı bilgisi gündemde. Ama detayların belirlenmesiyle birlikte resmi bir açıklama yapılması beklenmektedir.


Geri Dön