03 / 05 / 2024

Öğrencilerin yurt ihtiyacı TBMM'de konu oldu!

Öğrencilerin yurt ihtiyacı TBMM'de konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, öğrencilerin yurt ihtiyacının karşılanmasında Bakanlığın görev ve uygulamaları ile öğrenci yurtlarının denetimine ilişkin soru önergesi hazırladı..



Öğrencilerin yurt ihtiyacı TBMM de konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, öğrencilerin yurt ihtiyacının karşılanmasında Bakanlığın görev ve uygulamaları ile öğrenci yurtlarının denetimine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çiçek sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a iletti.


Çiçek'in soruları


1. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Özellikle sosyal devlet ilkesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilere yurt sağlama konusundaki yasal görevleri nelerdir? Bu görevlerin içinde yer alan yurt temin etme sorumluluğunu bugüne kadar neden karşılanmadı?


2. 5661 Sayılı yasa gereğince ilkokul ve ortaokul seviyesindeki yurt ihtiyacı Milli Eğitim Bakanlığınca karşılanması zorunludur. Bu yasal hükme rağmen; cemaat, demek ve vakıfların öğrenci yurdu açmasına hangi kurum izin vermektedir? Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğu nedir?


3. Milli Eğitim Bakanlığı kayıtlarına göre ülkemizde; ortaöğretim, lise ve üniversite seviyesinde öğrencilerin yurt ihtiyacı miktarı nedir? Bu ihtiyacın ne kadarı devlet imkanlarıyla, ne kadarı cemaat ve tarikatlar tarafından karşılanmaktadır?


4. Mevcut öğrenci yurtlarının denetlenmesinden hangi devlet kurumlan sorumludur? Bu sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığı’nca hangi sıklıkla yapılmaktadır? Denetleme yapacak heyet nasıl oluşturulmaktadır? Aladağ Adana’daki yurt en son ne zaman denetlenmiştir? Denetleme yapan heyetin raporunda yangına sebep olan eksiklikler yazılmış mıdır?


5. Açık kaynaklarda yer alan bilgilere göre; Aladağ’da bulunan Milli Eğitim bakanlığı yurdu neden yıkıldı ve yerine yeni yurt neden yapılmadı?




Geri Dön