06 / 07 / 2024

Öğrencilerin yurt ihtiyacı

Öğrencilerin yurt ihtiyacı

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, öğrencilerin yurt ihtiyacının karşılanmasında Bakanlığın görev ve uygulamaları ile öğrenci yurtlarının denetimine ilişkin soru önergesi hazırladı..

1957 yılında Topkapı veya Yenikapı'ya üniversite öğrencilerine yurt sitesi planı!  

1957 yılında İstanbul Üniversitesi öğrenci birliği, öğrencilerin yurt konusunu tekrar gündeme getirmiş ve konuyla ilgili bazı kararlar alınmış. İşte ayrıntılar...

MEB açıkladı! 850 öğrenciyi yurt dışına lisansüstü eğitim için burslu gönderecek...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından yapılan açıklama kapsamında, Türkiye'nin nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacı ile 850 öğrenci, resmi burslu statüde lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderileceğini kaydetti. İşte haberin detayları...

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

Üniversite kazanan öğrencilerin şehirler arası göçü başladı. Devlet yurdu çıkmayan öğrenciler kalacak yer bulma arayışına geçti. Ev veya özel yurt tercih eden öğrenciler yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Özel yurtlar yüzde 100'ün üzerinde zamlandı.

KYK yurt parası iade edilecek mi? KYK şubat ayı yurt ücreti geri ödenecek mi? KYK yurt ücreti geri ödenecek mi?

KYK yurt parası iadesi öğrencilerin gündeminde yer almaktadır. Peki KYK şubat ayı yurt ücreti iadesine dair son durum nedir? İşte detaylar!

KYK ve özel yurtta kalanlar çabucak bir baksın! Aylık ücretlerde şok eden karar! Öğrencilerin feleği şaştı!

Evleri yıkılan depremzedelere çözüm olarak öğrenci yurtları bulundu. Bunun üzerine öğrencilerin eşyaları çöp poşetlerine konularak odanın dışına atıldı. Şimdi öğrenciler yurt ücretlerini ödemeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. KYK 2023 yurt ücretleri devam edecek mi?

Kira fiyatları aldı başını gitti! Artık kiralık ev ve yurt bulmak imkansız hale geldi! Türkiye’de il il kira fiyatları

Türkiye’de YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca öğrencinin bir numaralı sorunu barınma ihtiyacı oldu. Öğrenciler, artan kira ve yurt fiyatları ile birlikte kalacak bir yer bulmakta oldukça zorlanıyor. Peki Türkiye’de il il kira fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

İstanbul'da özel yurt fiyatları dudak uçuklattı! İstanbul'da okumak hayal oldu! İşte 24 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Öğrencilerin 'üniversite' heyecanı çoğalırken; özel yurtlar da zamlandı. Peki, İstanbul'da özel yurt fiyatları ne kadar? İstanbul'da özel yurt fiyatları kaç TL? İşte 24 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Öğrencilerin yurt ve kira sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 21 Eylül 2021 tarihi itibarıyla ülke geneli ile İstanbul, Ankara, Eskişehir ve İzmir illerinde barınma sorunu yaşayan öğrencilere ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul'da arsalar öğrencilerin barınma ihtiyacı için değerlendirilecek!

İstanbul'daki devlet üniversitelerinin rektörleriyle öğrencilerin barınma ihtiyacının giderilmesi için arsa değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Fatih Mehmet Maçoğlu'dan öğrencilerin barınma sorununa çözüm!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kiralık ev bulamayan öğrencilerin sorununa çözüm sunacaklarını dile getirerek Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın yurt inşaatıyla ilgili açıklamada bulundu.

Hakan Akdoğan'dan boş kalan ofisler yurt yapılsın önerisi!

Öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, "Boş kalan ofisler yurt yapılsın" dedi.

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Öğrencilerin yurt ve barınma sorunları meclis gündeminde!

Öğrencilerin yurt ve barınma sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Öğrencilerin yurt ihtiyacı Haberi

Öğrencilerin yurt ihtiyacı

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, öğrencilerin yurt ihtiyacının karşılanmasında Bakanlığın görev ve uygulamaları ile öğrenci yurtlarının denetimine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çiçek sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a iletti.


Çiçek'in soruları


1. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Özellikle sosyal devlet ilkesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilere yurt sağlama konusundaki yasal görevleri nelerdir? Bu görevlerin içinde yer alan yurt temin etme sorumluluğunu bugüne kadar neden karşılanmadı?


2. 5661 Sayılı yasa gereğince ilkokul ve ortaokul seviyesindeki yurt ihtiyacı Milli Eğitim Bakanlığınca karşılanması zorunludur. Bu yasal hükme rağmen; cemaat, demek ve vakıfların öğrenci yurdu açmasına hangi kurum izin vermektedir? Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğu nedir?


3. Milli Eğitim Bakanlığı kayıtlarına göre ülkemizde; ortaöğretim, lise ve üniversite seviyesinde öğrencilerin yurt ihtiyacı...