28 / 07 / 2024

Türkiye'deki 20 milyona yakın riskli konut çevresel sürdürülebilirliği de olumsuz etkiliyor!

 Türkiye'deki 20 milyona yakın riskli konut çevresel sürdürülebilirliği de olumsuz etkiliyor!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkan Vekili ve Kurucu Üyesi ve Management Plus Genel Müdürü Dr. Haldun Ersen son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kentsel dönüşümün önemine değindi. İşte o açıklamalar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkan Vekili ve Kurucu Üyesi ve Management Plus Genel Müdürü Dr. Haldun Ersen ST Endüstri Radyo’nun "Sürdürülebilir Kentler ve Yapılar" programında önemli açıklamalar yaptı. 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yaklaşık olarak 15-20 senedir inşaat ve gayrimenkul sektöründe pek çok firmanın danışmanlığını yaptığını ve sürdürülebilirliğin geliştirilmesi anlamında da ülkemizde çalışmalar yaptığını ve söz konusu bu çalışmaların kentsel dönüşüm, akıllı şehir, iklim değişikliği eğitimleri ile ilgili olduğunu açıklayan Dr. Haldun Ersen, sürdürülebilirliğin; her konunun özellikle de kentsel dönüşümün öncelikli konusu olduğunu dile getirdi. ST Endüstri Haber'den Merve Kaya imzalı habere göre Haldun Ersen, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kentsel dönüşüm oldukça önemli bir konu. Ülkemizin bina stokunun problemli olması, bu konularda birtakım arayışlara sürükledi. Çünkü baktığımız zaman özellikle 1999 yılına kadarki binaların yüzde 17’lik kısmının mimarlık ve inşaat mühendisliğinden yararlandığını düşünürsek, çok ciddi bir risk var demektir. 2012 yılından bu yıla tabii ki dönüştürdüğümüz konutlar oldu ama hali hazırda elimizde nereden baksanız 20 milyona yakın riskli konutun olduğunu görmekteyiz.”

 Türkiye deki 20 milyona yakın riskli konut çevresel sürdürülebilirliği de olumsuz etkiliyor!

RİSKLİ KONUTLAR ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ DE OLUMSUZ ŞEKİLDE ETKİLİYOR

Yaptığı açıklamada son günlerde sık sık gündeme gelen riskli konutların aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliği de olumsuz etkilediğini dile getiren Haldun Ersen, riskli binaların dönüştürülmesi gerektiğine de değinerek, şunları söyledi: “Mega kent İstanbul bu anlamda öncelikli olması gereken kentlerden biri. Çünkü Marmara Bölgesi'nin ve ülkemizin en büyük kenti olması, endüstrinin ve sanayinin bu kent ve bu bölge özelinde fazlasıyla kurulması ve başka bölgelere çok fazla kaydırılmadan bu bölgeye sıkışmış olması bu konunun önemini daha fazla ortaya koyuyor. Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı olarak bizler; yerel yöneticilere, belediye başkanlarına hizmet vermeyi ve bu konularda onların da gelişimleri için gerekli çabayı göstermeye her zaman hazırız. Yalnızca belediyeler ve kamu değil yerel müteahhitleri, gayrimenkul danışmanlarını, mimarları ve inşaat mühendislerini eğitebilmek, özellikle de kentsel dönüşüm konusunda eğitebilmek çok önemli. Kentsel dönüşümün önemli noktalarından biri de gelecek nesillere; sağlıklı, güvenilebilir şehirler, binalar ve konutlar bırakmak. Bu anlamda kentsel dönüşümün oldukça büyük bir önemi var.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN GELECEK 50 YILIN EN ÖNEMLİ KONULARINDAN OLMASI GEREKİYOR

Açıklamasında sürdürülebilirliğin devamlılık olduğunu dile getiren Haldun Ersen, “Türkiye'de bazen şöyle problemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Çok çabuk yön değiştirebiliyoruz. Yani bir projeye başlıyoruz, söz konusu o projeyi daha gerçekleştirmeden ya da o konuda başarılı olmadan başka bir konuya atlayabiliyoruz. Bence kentsel dönüşümün gelecek 50 senede en önemli konulardan bir tanesi olması gerekli. Çünkü baktığımız zaman Amerika'nın ve bazı Avrupa ülkelerin başarısının ve gelişmesinin altında altyapının, konutların ve yapıların yeniden inşasında özellikle 1940'lı senelerden 2. Dünya Savaşı sonrasında başlayan çok büyük bir atakla bunu gerçekleştirdiklerini görüyoruz. Bizde söz konusu bu çalışmaların aslında ne kadar geciktiğini görüyoruz, kentsel dönüşüm konusunda çok gerilerde kalmışız.” dedi.

 

Milli Emlak'tan başkent  Ankara  ve iki şehirde daha 9 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatı!

Emekli maaşları artırılacak mı? 3 formül ortaya çıktı! En düşük emekli maaşında son dakika gelişmesi

Deprem araştırmacısı 5 şehrin ismini tek tek sayarak uyardı! Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat!


Geri Dön