30 / 04 / 2024

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

Üniversite kazanan öğrencilerin şehirler arası göçü başladı. Devlet yurdu çıkmayan öğrenciler kalacak yer bulma arayışına geçti. Ev veya özel yurt tercih eden öğrenciler yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Özel yurtlar yüzde 100'ün üzerinde zamlandı.



Üniversite tercih sonuçlarının belli olmasının ardından barınmak için yer arayan öğrencileri özel yurt ücretlerinde zamlı fiyatlar bekliyor. Devlet yurtlarındaki kapasite yetersizliği üniversite öğrencilerini barınma sorunuyla karşı karşıya bırakıyor.

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala öğrencileri zamlı yurt fiyatları karşıladı. Türkiye genelinde özel yurtlara ortalama yüzde 85 ile yüzde 105 arasında zam yapıldı.

Özel yurt ödemelerinde yüzde 100’ü aşan zamların gelmesinden sonra milyonlarca öğrencinin tercih ettiği büyük şehirlerdeki yurt ücretleri dudak uçuklatıyor.

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

BİR SENEDE GELEN ZAM YÜZDE 100’Ü AŞTI

Sözcü Gazetesi'nden Gülben Dikmen'in haberine göre, yurt ücretleri; yurdun yer aldığı semte, odada kalan kişi sayısına, üniversiteye yakınlıklarına ve yurdun sağladığına olanaklara göre değişse de yurtlarfiyatlar.com verilerine göre 2023 yılı Temmuz ayı itibarıyla özel yurtların ücreti bir geçen yıla göre yaklaşık ortalama yüzde 85 ile yüzde 105 arasında yükseldi.

Ülke genelinde bu yıl özel yurt fiyatları bir yıllık eğitim dönemi için (9-10 ay) en düşük 20.000 lira olurken en yüksek 320.000 lira oldu.

Yurtlarfiyatlar.com’un kurucusu Tuğrul Arslan'ın yaptığı açıklamada eylül ayındaki doluluk oranlarına bağlı olarak  Ankara  ve İstanbul'da yurt fiyatlarında bir miktar daha artış yaşanabileceğini kaydetti.

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

ÖZEL YURT FİYATLARINDA İSTANBUL EN PAHALI İL OLDU

Yüzde 100’ü aşan zamlardan sonra 2 milyona yakın öğrenci barındıran İstanbul’daki özel yurt fiyatları yıllık bazda 40 bin lira ile 320 bin lira arasında değişiyor.

İstanbul'da tek kişilik yurt odası fiyatları ise aylık 14 bin liradan başlayıp 32 bin liraya kadar çıkıyor.

İstanbul’un en çok öğrenci yurdunun yer aldığı üç semti ise Kadıköy, Beşiktaş ve Fatih olarak öne çıkıyor.

İlçelere göre bakıldığında Beşiktaş’taki öğrenci yurtlarının yıllık fiyatları 95 bin lira ile 320 bin lira arasında değişirken, Kadıköy’de senelik ücretler 60.000 ile 250.000 lira arasında bulunuyor. Fatih’te ise yıllık yurt ücretleri 40.000 lira ile 200.000 lira arasında yer alıyor.

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

BAŞKETTE TEK KİŞİLİK YURT FİYATI 26 BİN TL’YE ÇIKTI

8 devlet üniversitesi ve 13 özel üniversite ile 21 üniversitenin yer aldığı başkentte da özel yurt ücretleri cep yakıyor.

Temmuz ayı itibariyle Ankara yurt fiyatları senelik en düşük 45 bin lira ile en yüksek 260.000 lirra arasında değişiyor.

Ankara’da tek kişilik yurt fiyatları ise 26 bin liraya kadar çıkıyor.

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

İZMİR’DE EN UCUZ YURT 55 BİN LİRA

2023 yılı Temmuz ayı itibariyle İzmir’de yurt fiyatları senelik en düşük 55 bin lira ile en yüksek 220 bin lira arasında değişiyor.

En düşük yurt ücretleri 55 bin lira ile Balçova’da bulunurken, Bornova 220 bin lira ile en yüksek yurt ücretinin olduğu ilçe olarak öne çıkıyor.

Otomobil alacaklar dikkat! ÖTV'de değişiklik geliyor mu? Araba fiyatları düşecek mi? 

Kabul etmeyene evi kiralamıyorlar! Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında yeni kriz: Teminat senedi!

Okula başlama maliyeti yüzde 126 yükseldi! Okul öncesinde 17.234 TL, ilkokulda 28.295 TL, lisede 31 bin TL maliyet! 


Geri Dön