28 / 04 / 2024

ÖİB'den 6 ildeki taşınmazın satışına onay!

ÖİB'den 6 ildeki taşınmazın satışına onay!

Maliye Hazinesi ve Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı bazı taşınmazlarla ve Elektrik Üretim AŞ'ye ait bir hissenin satışlarına karar verildi.



Özelleştirme İdaresi Başkanlığının taşınmaz ve hisse satışlarına ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan karara göre, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı, özelleştirme program ve kapsamındaki Niğde  Sarı Köprü Mahallesi'ndeki 1313.85 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz ve üzerindeki yapıların 12 milyon Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren ZENTAR Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ye satışı uygun bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bitlis Ahlat ilçesi içinde yer alan İkikubbe Mahallesi'ndeki 30 bin 143.18 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz ve üzerinde bulunan yapıların, 9 milyon 300 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi yapan Haşim Ekinci'ye satışı uygun bulundu.

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde yer alan Küçükbostancı Mahallesi'ndeki 13 bin 606.72 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz ve üzerinde konumlanan yapının 8 milyon 800 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifte bulunan İstanbul Yatırım Ortak Girişim Grubu'na satılması onaylandı.

 ÖİB den 6 ildeki taşınmazın satışına onay!

Aynı mahalle bulunan 12 bin 476.97 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz ve üzerinde yer alan yapının 8 milyon 150 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren HİBOT Eğitim Ticaret Sanayi İnşaat ve Turizm Ltd. Şti'ye satışına karar kılındı. 1500,49 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın ise 2 milyon 675 bin lirası bedelle en yüksek teklifi veren Hayati Öğüt'e satışına onay verildi.

Muş Bulanık'ta bulunan Yeni Mahallesi'ndeki 5 bin 76 ve 1956 metrekare yüz ölçümlü taşınmazlar ile üzerindekilerin 8 milyon 790 Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi yapan Remzi Demircan'a ihale şartnamesi çerçevesinde satılması onaylandı.

Eskişehir İnönü ilçesinde bulunan Çarşı Mahallesi'nde konumlanan 19 bin 814.69 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz ve üzerindeki yapının, 955 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifte bulunan Selahattin Düzbasan'a satışı onaylandı. Aynı kişiye, yine bu mahallede yer alan 2 bin 282.32 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz ve üzerinde yer alan yapının da 150 Türk Lirası bedelle satılması kararlaştırıldı.

Bayburt Demirözü ilçesinde konumlanan Beşpınar Köyü'nde bulunan 20 bin 344.53 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın, 250 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Talha Yücel'e satılmasında karar kılındı.

Hisse satışına karar verildi

Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Amasya Merzifon'da bulunan Kümbethatun Mahallesi'ndeki 1362.77 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın, 850 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Seyfettin Topçu'ya satılması onaylandı.

TGT Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'nin sermayesinde yer alan Elektrik Üretim AŞ'ye ait özelleştirme kapsam ve programındaki yüzde 0.03158'lik hissenin ihaleyle Gama Enerji AŞ'ye 140 bin Türk Lirasına satışına karar verildi.

 

ÖİB'den Ankara'daki 4 taşınmazın satışına onay!

ÖİB'den 10 ildeki taşınmazın satışına onay!

ÖİB'den Bodrum'daki taşınmazın satışına onay!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön