14 / 05 / 2024

Ok yaydan çıkacak altını olanlar beklesin! Güvenli liman rekor üstüne rekor kıracak: Altın kahini o tarihi işaret etti!

Ok yaydan çıkacak altını olanlar beklesin! Güvenli liman rekor üstüne rekor kıracak: Altın kahini o tarihi işaret etti!

ABD Merkez Bankası'nın politika faizi kararından sonra altın fiyatları yeniden şekilleniyor. Bu kapsamda Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıları uyararak o tarihi işaret etti. İşte detaylar...



Ahaber'de yer alan detaylara göre, 2024'e kadar yeni rekorlar kırması beklenen gübenli liman altın fiyatlarında kritik 24 saat başladı. 

Fed faiz kararından önce piyasalar da gergin bekleyiş sürdü. Ons altın fiyatı hafta başında 1952 dolara kadar geri çekilmişti. Fed faiz kararı sarı metal açısından oldukça önemli olurken, fiyatlama şu sıralar 1963 dolar seviyesinden gerçekleşiyor. Yurt içinde gram altın fiyatı ise 1700 lira sınırında gezinmeye devam ediyor. Çeyrek altın 2.858 lira, Cumhuriyet altını 11.571 lira ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı da 1.657 liradan işlem görüyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altında sürekli olarak yaşanan artışlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İlk olarak doların değer kaybı ve yatırım araçlarının dolar karşısında yükselmesine dair açıklamalara değinen Memiş, Amerika'daki enflasyon verisinin beklentilere uygun olarak yüzde 3 olarak gerçekleşmesinin uluslararası piyasalarda doların değer kaybetmesine ve yatırım araçlarının artmasına sebep olduğunu ifade etti.

Ok yaydan çıkacak altını olanlar beklesin! Güvenli liman rekor üstüne rekor kıracak: Altın kahini o tarihi işaret etti!

YATIRIMCIYA EN AZ 2 AY ÖNERİSİ

Altın fiyatları hakkında vatandaşlara yatırımlara yönelik tavsiyelerde de bulunan İslam Memiş, ons altının beklentilerinin hızlı bir yükselişle gerçekleştiğini kaydetti.

Ancak ons altın için 1920 dolar seviyesinin destek olduğunu ve bu seviyeye gerileme ihtimalinin bulunduğunu belirtti. 

Kısa vadede gerilemeden sonra önümüzdeki aylarda ons altın tarafında 2150, 2250 hatta 2300 dolar seviyelerine kadar yükselişlerin devam edeceği tahmininde bulundu. Bu kapsamda elinde altın bulunduran yatırımcılara en az iki ay beklemeyi önerdi.

Öte yandan İslam Memiş, ons altının yılın ilk yarısında dolar kuru desteğiyle yatırımcısına yüzde 50 kazandırdığını ve yılın ikinci yarısında da ons altın desteğiyle gram altında artışın devam edeceğini beklediğini söyledi.

Gram altının Ağustos sonu-Eylül gibi 1800 TL seviyesine kadar yükselişlerini sürdüreceği düşüncesini aktardı. 

Deprem korkusu konutta talebi villalara kaydırdı! Ev alacaklar deprem riskinin az olduğu yerleri seçiyor! 

Emekliler acil bakın! 2023 emekli maaş zammında son dakika! Emekli maaş zamları yeniden değerlendirilecek!

Evlilik ödeneğine zam geldi! Çeyiz parası aylığın 24 katı ödeniyor! Devlet destekli evlilik parası...


Geri Dön