28 / 04 / 2024

Okan Konyalıoğlu: Denizli'de binaların envanteri çıkartılsın!

Okan Konyalıoğlu: Denizli'de binaların envanteri çıkartılsın!

Denizli Sanayici ve İş insanları Derneği Başkanı Okan Konyalıoğlu, Denizli'de binaların depreme dayanıklılığı konusunda envanter çalışması yapılması gerektiğini anlattı.



Denizli Sanayici ve İş insanları Derneği Başkanı Okan Konyalıoğlu, Denizli'de toplu yaşam alanları ve sanayi tesislerinde envanter çalışması yapılması gerektiğini söyledi. İmar Barışı'nın niteliksiz yapılara çanak tuttuğunu söyleyen Konyalıoğlu, "Denizli Türkiye'nin önemli deprem bölgeleri içinde yer alıyor. Özellikle İmar Barışı sonrasındaki duruma yönelik yeni bir güncellemenin yararlı olacağına inanıyoruz" dedi. 

Dünya'dan Osman Nuri Boyacı'nın haberine göre; Türkiye'nin önemli deprem kuşakları ve fay hatları üzerinde yer aldığını ifade eden Okan Konyalıoğlu, İmar Barışı olarak bilinen yasa ile niteliksiz yapılara çanak tutulduğuna dikkat çekti. Konyalıoğlu, "Uzmanlardan aldığımız bilgilere göre yeni yürürlüğe giren imar mevzuatına göre üretilen yapılar taşıyıcı sistemleri gittikçe zorlayan yapılara dönüşüyor. Elimizde var olan ve aslında çürük yapı stokunu yenilemek için fırsat olan Kentsel Dönüşüm ise kentlerin dönüşümü değil sadece bina bazında yenilemeden ibaret kısır bir alana sıkışmış durumda" ifadelerini kullandı. 

Denizli'de binaların depreme dayanıklılığı konusunda envanter çalışması yapılması gerektiğini belirten Okan Konyalıoğlu, "Denizli de Türkiye'nin önemli deprem bölgeleri içinde yer alıyor. Yine uzmanlardan aldığımız bilgilere göre Denizli'de yer alan yapı stokunun denetim ve üretim nitelikleri açısından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu ifade ediliyor. Ancak yaşam alanlarımız ve sanayi tesislerimizi de göz önüne aldığımızda Denizli için önemli bir envanter çalışması yapılması kaçınılmaz" diye konuştu.
 


Geri Dön