02 / 05 / 2024

Okan Üniversitesi yeni yıla 100 milyon dolar yatırımla girdi!

Okan Üniversitesi yeni yıla 100 milyon dolar yatırımla girdi!

Öğrencilerinin yüzde 80'i burslu olan Okan Üniversitesi yeni akademik yıla laboratuvar ve kampusa yapılan 100 milyon dolarlık yatırımla adım attı. Üniversitenin hedefi önümüzdeki 5 yılda 10 bin yabancı öğrenciye ulaşmak



Öğrencilerini birinci sınıftan itibaren iş yaşamına hazırlayan Okan Üniversitesi, 2010-2011 öğretim yılına 100 milyon dolarlık yatırımla büyüyerek giriyor. Üniversite bu tutarın yüzde 50'sini dünyanın en gelişmiş bilişim, geomatik, elektrik ve dil laboratuvarlarına ayırdı. Geriye kalan kısım ise yurt binaları, kampus ve spor kompleksine harcandı. 'İş Yaşamına En Yakın Üniversite' sloganıyla hareket eden Okan Üniversitesi'nin öğrencilerinin yüzde 80'ine yakını çeşitli oranlarda burslu. Üniversite bu özelliği ile eğitimde fırsat eşitliğine büyük katkı sağlıyor. Ek Yerleştirme Dönemi'nde yüzde 100, yüzde 50, yüzde 25 oranındaki başarı burslarının yanı sıra, adaylar ilk 2 tercihlerinde Okan Üniversitesi'ne yer verir ve yerleşirlerse yüzde 20 + yüzde 25 Mütevelli Heyet Destek Bursu, 3'üncü tercihlerine yerleşirler ise yüzde 10 + yüzde 25 Mütevelli Heyet Destek Bursu alabiliyor. Günümüzde iş yaşamı, dünyayla bütünleşmeyi ve uzmanlaşmayı gerektiriyor. Bunu göz ö n ü n d e bulunduran Okan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 'çağrı Merkezi Yönetimi Programı' 'İlaç Tanıtım Elemanı' adı altında yeni bölümler açtı. Ek yerleştirme döneminde bu bölümlere öğrenci alınacak.

'ÜLKEYE BORCUMUZ VAR'

Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, öğretmen kökenli bir işadamı. Ülkenin kalkınmasında iyi eğitimli gençlerin rolünün büyük olduğuna inanıyor. Bu nedenle iş yaşamındaki başarısını eğitim yaşamında da göstermek için durmadan çalışıyor. Okan ile üniversiteyi konuştuk. Günümüzde bir işadamının sadece üretim ve ticareti düşünmemesi gerektiğini belirten Okan 'Bunlar olmalı tabii ama bizim bu ülkeye de bir borcumuz var; bu ülkede doğup, büyüyüp, eğitim alıp, ekmeğimizi kazandıysak, bu ülkeye katkı da sağlamalıyız' dedi. Hedeflerinin 5 yıl içinde 10 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu belirten Okan şunları kaydetti: 'Önümüzdeki öğretim yılında öğrencilerimizin yüzde 10'unun yurtdışından olmasını hedefliyoruz. çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler ile dünya üniversitesi olmayı hedefliyoruz. şžu ana kadar Kazakistan, Azerbaycan, çin ve Suriye'de işbirliği için çeşitli atılımlar yaptık.'

Dev şirketlerde staj olanağı

Okan Üniversitesi'nin Türk Hava Yolları, Microsoft Türkiye, IBM, Dell, Intel, Ernst&Young, Boyner, Borusan Holding, Arçelik, Vodafone, Zorlu Holding, Novartis, Unilever, Türk Telekom, Pfizer, Eczacıbaşı, Mercedes Benz, Finansbank, Citibank, Anadolu Holding gibi şirketlerin yanı sıra Pekin Kültür ve Dil Üniversitesi, Murray State University ile de işbirliği protokolleri bulunuyor. Bu sayede tüm öğrenciler dallarında staj yapma veya part-time çalışma olanağına sahip oluyor.

Üniversiteye kadın eli

Bu arada Okan Üniversitesi, yeni akademik yıla yeni Rektör Prof Dr. şžule Kut ile başlıyor. Bu bayrak değişimi kurucu Rektör Prof. Dr. Sadık Kırbaş'ın hizmet süresinin dolması nedeniyle yaşandı. 1999-2010 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı olarak görev alan Kut, aynı zamanda Siyasi İlimler Türk Derneği Başkanı ve Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği'nin de (IPSA) yönetim kurulu üyesi.
Sabah/Yaşar ÖZAY


Geri Dön