03 / 05 / 2024

Okka Group 5 yılda yüzde 300 büyüdü!

Okka Group 5 yılda yüzde 300 büyüdü!

Uşak'ta Okka Group, son 5 yıl içinde yüzde 300 büyüyerek bir başarıya imza attı. Büyümeye devam edeceklerini belirten Genel Müdür Burhan Deligönül, "Pazarımız dünyanın her yeri olacak" diyor...




Uşak merkezli Okka Group, inşaat sektörüne yönelik olarak yapılandırdığı Okyap A.Ş., Oktaş A.Ş. ve Güven Madencilik A.Ş.ile, sadece 5 yıl içinde, nadir görülen bir büyüme hızına ulaştı. 2008'den bu yana yüzde 300 büyüyen şirketler grubunun Genel Müdürü Burhan Deligönül, 2010 yılında yarattığı Nol markası ile yapı-yalıtım kimyasalları kulvarına yepyeni bir seçenek getiren Okka Group'un profesyonel yönetime geçiş sürecini ve sonrasını, Milliyet Uşak okurlarıyla paylaştı.

OkkaGroup'tan bahseder misiniz bize?
1966 yılında Kemalettin Okkaoğlu ortaklığında Güven A.Ş. kimliği ile başlayan yapılanma süreci, daha sonra USKO A.Ş. adı altında devam etmiş. Geride kalan 30 yıllık tecrübe ve bilginin de referansıyla 1995 yılında Oktaş A.Ş. kurulmuş. Bu süreç aynı zamanda Okka Group'un temellerinin atıldığı döneme denk geliyor. Grubu bugünlere getiren yatırımları iyi yönetmek kadar, yeni yatırımlara alt yapı oluşturacak projeler yaratmak da önemli diye düşünüyoruz. İşte bu nedenle, 2010 yılı itibariyle grubumuzun vizyonunu tazeledik.
2000 yılında kurulan OKYAP A.Ş., 2003 yılından bu yana bimsblok üretimini ana faaliyet alanı olarak benimsemiş durumda. Firmamızın Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan, modern teknoloji ile donatılmış tesislerinde, piyasa ihtiyaçları paralelinde çeşitlilikleri artan ve özellikleri geliştirilen ürünler minimum toleransla üretiliyor. 1990'da kurulan Güven Madencilik A.Ş., 2003 yılından bu yana OKYAP A.Ş. bünyesinde yapılan üretimin hammadde ihtiyacını ve piyasanın taleplerini karşılamak amacıyla, Kula ve çevresinde bulunan kendine ait ocaklarda "pomza madeni" işliyor. 2010 yılı itibariyle "yapı kimyasalları" üretimi ile ulusal pazara girerek faaliyet alanını genişleten GÜVEN MADENCİLİK A.Ş.'de "yeni nesil" olarak tanımlanan, tamamiyle doğal, yanmaz iç ve dış cephe sıvaları ile şapların yanı sıra piyasadaki rakiplerinden en az yüzde 20 daha hafif olan seramik yapıştırıcıları üretmeye başladık.
Aile ile çalışmanın avantajları, dezavantajları neler?
Önemli olan, 'çalışan ve amiri/işvereni' arasındaki uyum. Bu denge, avantaj ve dezavantajları direkt etkiliyor. En büyük avantajı 'hızlı karar alınabilmesi'.


Milliyet Ege

Geri Dön