14 / 05 / 2024

Okul alanını gecekondular işgal etti!

 Okul alanını gecekondular işgal etti!

Çankaya'ya bağlı Öveçler, Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi Nimet Sokak'ta imar planında ilkokul alanı olarak ayrılmış arazideki yer alan gecekondular vatandaşların tepkisini çekiyor. Mahalle sakinleri, 16 gecekondunun tahliyesinin yapılmadığını belirtti...



Çankaya'ya bağlı Öveçler, Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi Nimet Sokak'ta imar planında ilkokul alanı olarak ayrılmış arazideki yer alan gecekondular vatandaşların tepkisini çekiyor. Arsa üzerine yatırım planlanabilmesi için gecekonduların tahliyelerinin yapılması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, ilkokul alanı üzerinde bulunan 16 gecekondunun tahliyesi ve yıkımının Çankaya Belediyesi tarafından uzun süredir yapılamadığını dile getirdi.

'Sesimizi duyuramadık'

Mahalle sakinlerinden Ethem Akkaya, her türlü girişime rağmen seslerini duyuramadıklarını belirterek "Mahallemiz için gerekli olan ilköğretim okulunun yapımında bir türlü ilerleme olmadı. Parkın yanındaki bu gecekondular görüntü kirliliği yaratıyor. Alana çocuk parkı yapıldı ama gecekondular yüzünden hijyenik bir ortam oluşturulmadı" dedi.

YAZIŞMALAR SONUÇSUZ KALDI
Sokullu Mahallesi Muhtarı Fatma Taner Ege, uzun süredir resmi kurumlarla yazışmalar yaptığını ve yıkım işlemine ilişkin herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti. Ege, parkın yanındaki alanın gecekondulardan kurtarılarak imar planında öngörülen ilkokulun bir an önce yapılmasını istediklerini kaydetti.

Sabah Ankara

Geri Dön