04 / 05 / 2024

Arnavutköy Devlet Hastanesi arazisini BEDAŞ'ın işgal ettiği iddiası mecliste!

Arnavutköy Devlet Hastanesi arazisini BEDAŞ'ın işgal ettiği iddiası mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Arnavutköy Devlet Hastanesi'nin kapasitesinin artırılması ihtiyacını ve arazinin BEDAŞ tarafından işgal edildiği iddialarını meclis gündemine taşıdı..



Arnavutköy Devlet Hastanesi arazisini BEDAŞ ın işgal ettiği iddiası mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Arnavutköy Devlet Hastanesi'nin kapasitesinin artırılması ihtiyacına ilişkin soru önergesi hazırladı. Erdem, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti. 


CHP'li Erdem önergesinde "Arnavutköy ve çevresinin tek devlet hastanesi olan Arnavutköy Devlet Hastanesi'nde hasta yoğunluğu her geçen gün artmaktadır. Hasta yoğunluğunu karşılamak adına devlet hastanesinin kapasitesinin yükseltilmesi ve daha çok hastaya hizmet verebilmesi için yeni polikliniklerin yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Konuya ilişkin yerel gazetelerde Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne ait yaklaşık 3 bin metrekarelik arsanın, daha önce BEDAŞ tarafından yapılan elektrik dağıtım trafosu sebebiyle dolu olduğu ve BEDAŞ'ın hastane yetkililerine "Bize yer göstertin arsayı boşaltaşom" talebinde bulunduğu haberleri yer almaktadır." şeklinde açıklamalarda bulunarak 5 soru sordu.


Erdem'in soruları

1- Arnavutköy'e yeni bir eğitim ve araştırma hastanesi yapılması veya halihazırdaki devlet hastanesinin kapasitesinin artırılmasına ilişkin hükümetinizin herhangi bir çalışması bulunmakta mıdır?


2- BEDAŞ'ın Arnavutköy Devlet Hastanesi arazisini elektrik dağıtım trafosu nedeniyle işgal ettiği iddiası doğru mudur?


3- Bahsi geçen dağıtım trafosunun kaldırılması amacıyla kaymakamlık veya ilgili belediyeye yapılan başvuru sayısı kaçtır? Bu başvurulara ne yanıt verilmiştir?


4- BEDAŞ'ın hastane yetkililerine "boş yer göstermesi" talebinde bulunduğu iddiaları doğru mudur? BEDAŞ'a boş arazi sağlama sorumluluğu hangi kurum veya birime aittir?


5- Kısa vadede hastanedeki yoğunluğu azaltmak ve hastaların sağlık hizmeti talebini etkin ve eksiksiz karşılamak için ne gibi önlemler alınacaktır?





Geri Dön