01 / 05 / 2024

Okul inşasına KDV muafiyeti!

Okul inşasına KDV muafiyeti!

Binali Yıldırım Anaokulu ve İlkokulu açıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Binali Yıldırım: “Okul yaptırdığınız zaman KDV'den muaf oluyorsunuz.”dedi.



Binali Yıldırım’ın çocukları Bahar Büşra Köylübay, Bülent Yıldırım ve Erkam Yıldırım tarafından babaları adına yapılan Binali Yıldırım İlkokulu ve Anaokulu açıldı.  

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Açılış kurdelesi kesilmeden önce Binali Yıldırım, şu şekilde açıklamalarda bulundu:

"2003'te yaklaşık 13 milyon 500 bin öğrencimiz vardı, ilkokul, ortaöğretim. Bu tabii örgün öğretim. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılına geldiğimizde bu sayı geçen yıl 18 milyon 100 bindi, şimdi 19 milyon 960 bin civarında. Derslik sayımız 367 bin 145'ti, şu anda ulaştığımız derslik sayısı 789 bin 424. Öğretmen sayımız 2003'te 552 bin 719, şu anda 1 milyon 153 bin 986. Öğretmen başına öğrenci sayısı ilkokulda 28'di, 18'e düştü. Ortaokulda 18'di, 11'e düştü. Derslik başına öğrenci sayısı ilkokulda 36'dan 24'e, ortaokulda 30'dan 20'ye geriledi. Türkiye gerek derslik başına öğrenci sayısı, gerekse öğretmen başına öğrenci sayısı bakımından uluslararası ölçülere göre tamamdır, tekli eğitim yapabilir. Ancak İstanbul, Ankara, Mersin, Adana,  İzmir  gibi yaklaşık 7-8 tane büyük ilimizde henüz öğrencilerin derslik sayıları istediğimiz düzeyde değil. Onun için de buralarda yoğunlaşıyoruz. İstanbul'da yaklaşık 400 okula ihtiyacımız var. 100 okulun yerleri ayarlanmış vaziyette. Gerek Milli Eğitim Bakanlığımız, gerekse Valilik olarak il yatırımları bakımından şu anda Milli Eğitim'in İstanbul'da 78 projesi toplam 940 milyon lira tutarlı, il projesi olarak da 49 proje 416 milyon liralık toplamda 1 milyar 355 milyon liralık yatırım devam ediyor. Bu hızla devam edersek birkaç yıl içerisinde İstanbul'da artık her yerde tekli eğitim ve öğretime geçmek mümkün hale gelecek."

Bu kapsamda hayırseverlere çağrı yapan Binali Yıldırım, "Okul yaptırdığınız zaman KDV'den muaf oluyorsunuz. Başbakanlığım zamanında yaptığımız bir düzenlemeyle okul inşaatlarında KDV istisnası getirdik. KDV için gelecek yıllarda mahsuplaşma gibi bir meseleyle karşı karşıya kalmayacaksınız. Bütün hayırseverlerimizi, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin,  Adana  gibi yoğun illerimizde okul yapmaya davet ediyorum. Yapacağınız her okul Türkiye'nin geleceğine atılmış bir imza olacak. Ülkenin kalkınması için bir tuğla olacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmadan sonra, okulun açılış kurdelesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın duası ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile çocuklar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, protokol ve öğrenciler eşliğinde kesildi.

Konuşmaların ardından Selçuk ve Yıldırım okulun ilk ders zilini çaldı.    

Binali Yıldırım İlkokulu ve Anaokulu açıldı!

İnşaatçılar KDV indirimi istiyor!


Geri Dön