27 / 04 / 2024

Okyay Sındır: 5 ev dışında yıkım yok

Okyay Sındır: 5 ev dışında yıkım yok

Kendi konutlarının da yıkılacağı endişesi taşıyanların yüreğine su serpen Başkan Okyay Sındır, 'Ege Ordu Komutanlığı ve valilikten herhangi bir talep gelmedi' dedi



Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Naldoken'de Milli Savunma Bakanlığı'nın talimatı üzerine askeri tel örgü yakınındaki 5 evin yıkımının ardından, kendi evlerinin de yıkılabileceği endişesini taşıyan vatandaşları rahatlattı. Sındır, 'Yıkımı yapılan 5 yapı dışında herhangi bir yıkım kararı yok' dedi. Naldöken mahallesinde son günlerde bazı çevrelerin askeri alanda kalan çok sayıda evin yıkılacağı yönünde yanlış bilgilendirme yaparak vatandaşı tedirgin ettiğini belirten Sındır, önceki gün yaptığı kahve toplantısından sonra, dün de Naldöken Toplum Merkezi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Sındır, 'Ege Ordu Komutanlığı ya da valilikten herhangi bir yıkım talebi gelmedi. Yıkım falan yok' dedi.

VATANDAşžI UYARDI
Sındır, Ege Ordu Komutanlığı'nın birinci derece askeri alan içinde kalan beş evin yıkımı için kaymakamlık aracılığıyla bildirimde bulunduğunu belirterek, 'Evleri yıkılan arkadaşlarımızı belediyede işe alarak mağduriyetlerini bir nebze de olsa gidermeye çalıştık. Fakat bunun ötesinde bir durum yok. şžimdi ikinci derece askeri alanda kalan evler var. Bu evler için ne Ege Ordu Komutanlığı ne de Valiliğin herhangi bir yıkım talebi yok. Vatandaşlarımızın için rahat olsun' dedi. Sındır, 'Yeşilçam mahallemizde bir çalşma yapmıştı. Orasda askeri alan içindeydi. Fakat yapşmş bir bölgeydi. Komutanlargörüşüp o mahallemizi askeri alan içinden şimdi iki hafta önce Naldöken için de aynı çalışma başlattı. Naldöken'de de askeri alanda kalan evlerin bu kapsamdan çıkarılması için çalışma yürütüyoruz' dedi. Sındır, 'evler yıkılacak' diye arsalarını ucuza kapatmaya çalışabilecek fırsatçılara karşı da vatandaşları uyardı.

'Suç olduğunu biliyoruz'
Kamu kurumu yetkililerinin, 'kaçak yapıyı yıkmayacağım' diyemeyeceğini, bunun suç olduğunu söyleyen Sındır, 'Biz yasal yoldan çalışma başlattık. Planlamadan sonra kent yenilemeyle yeni ruhsatlı binalar yapılacak. Yasal çerçevede gücüm nereye kadar yeterse mücadele edeceğim. Gerekirse Ege Ordu Komutanı, Milil Savunma Bakanı ve Başbakan'la görüşeceğim' dedi.
YeniAsır/SÜLEYMAN SAĞAT


Geri Dön