27 / 06 / 2024

Olası Marmara depremine yönelik korkutan açıklama Prof. Dr. Naci Görür'den geldi: Türkiye diz çöker!

Olası Marmara depremine yönelik korkutan açıklama Prof. Dr. Naci Görür'den geldi: Türkiye diz çöker!

Bilim Akademisi üyesi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara depreminin olması halinde'' Marmara bölgesi çöker, onunla kalmaz bütün Türkiye diz üstü çöker.'' dedi.



Olası Marmara deprmeiyle ilgili konuşma yapan  Bilim Akademisi üyesi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "Eğer deprem olur, Marmara bölgesinde depremin çarkları durursa, Marmara bölgesi çöker, onunla kalmaz bütün Türkiye diz üstü çöker.'' dedi.

ÖNCE ÇUVALDIZI KENDİMİZE İĞNEYİ BAŞKASINA BATIRALIM

Toplum olarak herkesin üzerine çeşitli görevler olduğuınu söyleyen Görür, “Önce çuvaldızı kendimize iğneyi başkasına batıralım. Biz, çoluk çocuğumuz depremde ölmek istemiyorsak, eğer bu ülkede çağdaş can güvenliğimizle, demokratik olarak mal varlığımızla, ekonomik özgürlüğümüzle, siyasi özgürlüğümüzle ebediyen yaşayacaksak, kendimizi değiştireceğiz kardeşim. Başka türlü olmaz. Belediye başkanı işlerini mi görsün? Yoksa kaçak göçek işlerin peşine mi düşsün? Buna siz karar verin" ifadelerini kullandı.

 Olası Marmara depremine yönelik korkutan açıklama Prof. Dr. Naci Görür den geldi: Türkiye diz çöker!

DEPREM EN BÜYÜK ÇEVRE FELAKETİ

Prof. Dr. Görür, depremin etkilerinin uzun yıllar boyunca sürdüğünü belirterek, “Deprem en büyük çevre felaketidir. Çevre kirlenirse sizin burada sağlıklı yaşamanız mümkün değildir.

EĞER DEPREM OLURDSA TÜRKİYE DİZ ÇÖKER!

Olası Marmara depremine ilişkin de konuşan Görür, “Marmara bölgesi Türkiye'nin ekonomisinin yüzde 60'ına yakınını, yani gayri safi milli hasılanın yüzde 60'ını sağlıyor.

Eğer deprem olur, Marmara bölgesinde depremin çarkları durursa, Marmara bölgesi çöker, onunla kalmaz bütün Türkiye diz üstü çöker ve artık ne ekonomik özgürlüğümüz kalır, ne de siyasi özgürlüğümüz kalır. 

Konuyla ilgili Naci Görür şöyle bir örnek veriyor: ''Size onu söyleyeyim, Cumhurbaşkanımızın bir lafıyla; Cumhurbaşkanına gidip diyorlar ki 'Dünya Bankası bizden borç para istiyor'. 'Ne kadar istiyor?' Diye sormuş. 5 Milyon Dolar, yanılmıyorsam. Belki de 5 Milyar Dolar. 'Verin' diyor. 'Bugün borç alan yarın talimat alır' bu onun lafı. Gerçekten öyle. Siz koca Marmara bölgesini depreme hazırlamaz çökertirseniz ondan sonra öyle özgür kalacağınızı, bağımsız kalacağınızı düşünmeyin" dedi.

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Balıkesir ve Bursa uyarısı: İlçe ilçe uyardı, 'Devam edecek' dedi! 

Geri Dön