29 / 04 / 2024

Olimpa AVM 2010'da açılacak

Olimpa AVM 2010'da açılacak

İstanbul'un en modern uydu kentlerinden Başakşehir, ilk büyük alışveriş merkezine 2010'da kavuşacak



Fuzul Grup tarafından Onurkent'in ortasında projelendirilen Olimpa AVM, 40 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 40 milyon dolarlık bir bütçeyle inşa edilecek AVM 450 bin nüfus için alışveriş ve yaşam merkezi olacak. 14 ile 400 metrekare arasında değişen 63 mağazanın kiralanma ve satış işlemine başladıklarını açıklayan Fuzul Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, bölgenin sosyo-kültürel yapısına ve alım gücüne uygun marka karması yapacaklarını kaydederek, "Recidence bölümü de bulunan projenin ilk etapta AVM kısmını açılacak. Projeye gelecek ortaklık tekliflerine de sıcak bakıyoruz" şeklinde konuştu.
Şükrullah DOLU/Yenişafak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Boşluğu gördük, 40 milyon dolara AVM kuracağız 
 
İstanbul'da bazı ilçelerde yan yana alışveriş merkezi açılırken bazı ilçelerde çok az sayıda AVM var. Bu boşluğu gören yatırımcılar yeni kurulan ilçelerde alışveriş merkezi kuruyor. 100 bini aşkın insanın yaşadığı Başakşehir'de bu boşluğu gören Fuzul İnşaat, bölgeye yeni bir alışveriş merkezi ve rezidans kuruyor.  
 
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, Başakşehir'de sosyal ve ticari ihtiyaçları karşılamayı planladıklarını ifade etti. Olimpa AVM'nin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Mahmut Akbal, Başakşehir'in, büyük ticaret merkezinden yoksun olduğunu ifade etti. Söz konusu AVM'nin yeni kurulan ilçeye mimari açıdan öncülük etmek amacıyla tasarlandığını aktaran Akbal, "Şu anda nüfusu 100 bine ulaşan bölgenin 5 yıl içinde 500 bine ulaşması bekleniyor." dedi. Pazarlama müdürü Ümit Bozkurt, proje hakkında bilgi verdi. Projeye 40 milyon dolar yatırım yapacaklarını aktaran Bozkurt, AVM'nin, 8 bini kiralanabilir, toplam 40 bin metrekareden oluştuğunu belirtti.
Kenan MEHMETZADE/Zaman

Başakşehir Olimpa ile canlanacak

Fuzul Yapı'nın Başakşehir'de yapılan Olimpa Alışveriş Merkezi, lüks mağazaları ve recidence'leriyle 15 yıl önce boş araziden oluşan bölgede yeni bir hayat sunuyor

Fuzul Yapı'nın Başakşehir'de yapımına başladığı Olimpa Alışveriş Merkezi'nin (AVM) 40 milyon dolara mal olacağı açıklandı. 2010 yılında faaliyete geçecek olan Olimpa Alışveriş Merkezi ve Recidence bünyesinde, büyüklükleri 14 ile 400 metrekare arasında değişen mağazalar, bir hipermarket, fast food, kafeteryalar ile sinemalar, çocuk oyun alanı, fitness merkezi ve mescit bulunduracak.

MAĞAZA SAYISI AZ OLACAK
Olimpa AVM Pazarlama Müdürü Ümit Bozkurt, Başakşehir'in keşfedilmemiş bir alan olduğunu ve en büyük eksiklik olarak, her türlü altyapısına rağmen, sosyal hayatla ilgili bir mekanın olmadığını söyledi. İstanbul'da toplam 230 alışveriş merkezinin olduğunu ifade eden Bozkurt, bu merkezlerin aynı lokasyon üzerinde olması yüzünden merkez enflasyonu yaşandığını ancak Olimpa'nın Başakşehir'de ihtiyaca yönelik olduğunu söyledi. Bozkurt `Mağaza sayısını artırmak yerine az sayıda mağaza ile Olimpa AVM'yi projelendirdik. Burada mağaza alan firma bilecek ki o sektörde enflasyon olmayacak' dedi.
Gökçe SARICIKLI/Star


Geri Dön